Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Αγωγή για το θάνατο του αστυνομικού στου Ρέντη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η οικογένεια του Γ. Ευαγγελινέλη ζητά ένα εκατ. ευρώ από το Δημόσιο.

Αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, κατέθεσε η οικογένεια του ειδικού φρουρού Γιάννη Ευαγγελινέλη, ο οποίος έχασε τη ζωή του, μαζί με το συνάδελφό του, Γιώργο Σκυλογιάννη, το Μάρτιο του 2011 στου Ρέντη από τα πυρά κακοποιών.

Όπως αναφέρει η Espresso, η οικογένεια του αστυνομικού αξιώνει από το Δημόσιο το παραπάνω ποσό ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη, καταλογίζοντας σοβαρές παραλείψεις στην Ελληνική Αστυνομία.

Στο κείμενο της αγωγής αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «οι συμμετέχοντες στην καταδίωξη δεν έφεραν εξοπλισμό ικανό να αντιμετωπίσει τους βαρύτατα οπλισμένους και επικίνδυνους ληστές, οι οποίοι έγιναν οι μετέπειτα εκτελεστές τους».



Στην αγωγή η οικογένεια κάνει λόγο για σωρεία λαθών στη διάρκεια της επιχείρησης.

Η έλλειψη συντονισμού, η παρουσία περιπολικών της Άμεσης Δράσης με αναμμένους φάρους πρόδωσαν την παρακολούθηση των υπόπτων οι διαρροές που έγιναν στα μέσα ενημέρωσης ήταν μερικές από τις παραλείψεις που στέρησαν από την επιχείρηση το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

«Έλαχε να είναι ο δικός μας Γιάννης ο πρώτος κληρωθείς του δώρου αυτού που μας προσέφεραν απλόχερα η σωρεία λαθών και παραλείψεων της ΕΛ.ΑΣ.», σημειώνει η οικογένεια.

Η φονική ενέδρα

Το Μάρτιο του 2011 οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ Γιάννης Ευαγγελινέλης και Γιώργος Σκυλογιάννης έπεφταν νεκροί από καταιγισμό πυρών που δέχτηκαν από αδίστακτους κακοποιούς στο Ρέντη.

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε την 1η Μαρτίου του 2011 στη λεωφόρο Κηφισού στο ύψος του Ρέντη.

Οι αστυνομικοί, επιβαίνοντας σε δύο μοτοσικλέτες, καταδίωκαν Ι.Χ. μάρκας Volvo με τρεις επιβάτες που ήταν ύποπτοι για ληστεία, η οποία είχε σημειωθεί νωρίτερα στο Μενίδι.

Το αυτοκίνητο, που ήταν κλεμμένο, εισήλθε σε παράδρομο της λεωφόρου Κηφισού, σταμάτησε απότομα και κάποιοι από τους επιβάτες κατέβηκαν και «γάζωσαν» στην κυριολεξία τους αστυνομικούς.

Ο 23χρονος Ιωάννης Ευαγγελινέλης μεταφέρθηκε νεκρός από σφαίρα στο κεφάλι στο Γενικό Κρατικό Νικαίας, όπου λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή και ο 22χρονος Γεώργιος Σκυλογιάννης με ανάλογο τραύμα.

Δις ισόβια και επιπλέον 25 χρόνια για τη διπλή δολοφονία

Οι τρεις εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων για την δολοφονία των νεαρών αντρών της ομάδας ΔΙΑΣ καταδικάστηκαν το Μάρτιο του 2013 σε δύο φορές ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 25ετείς ποινές κάθειρξης.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε ως φυσικούς αυτουργούς της διπλής δολοφονίας των αστυνομικών τους Ιωάννη Σαββίδη και Ανδρέα Ποφίδη οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι και για έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών καθώς και τον Γιώργο Εμερζίδη ως συνεργό για τα ίδια εγκλήματα.

Για τον τέταρτο κατηγορούμενο για την φονική ενέδρα στου Ρέντη , Βιτάλι Τερσενίδη που φυγοδικεί με απόφαση του το δικαστήριο διαχώρισε την δικογραφία προκειμένου να δικαστεί εφόσον συλληφθεί.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.