Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

«Εσείς κάνετε Αποστολή στους ανθρώπους κι εγώ Ιεραποστολή»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος στα γραφεία της «Αποστολής».

«Στη Σιέρα Λεόνε, ο πατέρας Θεμιστοκλής προσέχει 3.000 παιδιά που δεν έχουν χέρια και πόδια, γιατί οι άνθρωποι εκεί αγάπησαν τα "ματωμένα διαμάντια". Ο πολιτισμένος άνθρωπος σήμερα προσέχει περισσότερο τα "ματωμένα διαμάντια" και αφήνει στην άκρη την προσοχή του την καρδιά, την ψυχή και το πνεύμα. Ευτυχώς αυτό το κενό, όπως είδα καλύπτει στην Ελλάδα η "Αποστολή"».

Με αυτό το συμβολισμό ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος θέλησε να δώσει απαντήσεις στα αίτια της οικονομικής κρίσης που βασανίζει την Ευρώπη και να αναφερθεί στο έργο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών κατά την επίσκεψη του στα γραφεία του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή».

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β’ συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γουινέας κ. Γεώργιο, Εκπρόσωπο της Α.Θ.Μ. και Διευθυντή του Γραφείου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα έγινε δεκτός από τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα και απευθυνόμενος στους εργαζόμενους μίλησε για την ένταση που υπάρχει στην Αίγυπτο προβλέποντας δύσκολες ημέρες για την περιοχή. Μιλώντας για την «Αποστολή», δήλωσε συγκινημένος λέγοντας: «κάνετε κάτι πολύ σημαντικό. Μας συνδέει η λέξη "ιερή", εσείς κάνετε Αποστολή στους ανθρώπους και εγώ Ιεραποστολή».



Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και ο κ. Δήμτσας, σε κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν, συζήτησαν κοινές δράσεις για τα παιδιά των μεταναστών στην Ελλάδα και τη στήριξη του εκπαιδευτικού έργου του Πατριαρχείου στην Αφρική.

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» χαρακτήρισε το Πατριαρχείο της Αλεξανδρείας φάρο του Ορθόδοξου Χριστιανισμού στην Αφρική αλλά και φως του Ελληνισμού. Αναφέρθηκε στη στήριξη που προσφέρει η «Αποστολή» στο Κονγκό και στην Ουγκάντα και διαβεβαίωσε τον Πατριάρχη ότι ο Οργανισμός, στο μέτρο των δυνατοτήτων του και με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, θα στηρίξει την ορθόδοξη Ιεραποστολή. Ο κ. Δήμτσας είπε ότι σύντομα θα αποτυπωθεί και γραπτά το πλαίσιο της συνεργασίας της «Αποστολής» με το Πατριαρχείο της Αλεξανδρείας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.