Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Προκαταβολή σύνταξης από σήμερα σε συνταξιούχους του Δημοσίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το ποσό ανέρχεται στο 50% του βασικού μισθού
.
Ξεκινά από σήμερα το μέτρο της προκαταβολής μεγάλου μέρους της σύνταξης σε υπαλλήλους του Δημοσίου, που προβλέπεται στον νόμο που ψηφίσθηκε τον Απρίλιο στη Βουλή, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της μεγάλης αναμονής που υπήρχε έως τώρα.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή την έναρξη της εφαρμογής του μέτρου, από σήμερα καταβάλλεται, ως προκαταβολή, μεγάλο μέρος της προβλεπόμενης σύνταξης του Ιουνίου, σε υπαλλήλους του Δημοσίου που εξήλθαν της υπηρεσίας μετά τον Μάρτιο του 2013 και εφόσον ικανοποιούνται οι οριζόμενες από τον νόμο προϋποθέσεις.

Το ποσό ανέρχεται στο 50% του βασικού μισθού που ελάμβαναν κατά την 31η Οκτωβρίου 2011.

Όπως διευκρινίζεται, από τον Ιούλιο και την 10η μέρα κάθε μήνα θα πιστώνεται στους λογαριασμούς των εξερχομένων της υπηρεσίας δικαιούχων η προβλεπόμενη προκαταβολή σύνταξης μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.

«Η ρύθμιση αυτή είναι πέραν των δεσμεύσεων της χώρας έναντι των εταίρων και δανειστών μας και στηρίζει έμπρακτα την καθημερινότητα μεγάλης μερίδας των συμπολιτών μας», σημειώνει ο κ. Σταϊκούρας.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, καταβάλλεται σημαντική προσπάθεια από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να συντμηθεί περαιτέρω ο χρόνος απονομής της σύνταξης των πολιτών που έχουν καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης πριν από τον Μάρτιο του 2013, ώστε να χορηγηθεί το συντομότερο δυνατό ολόκληρο το ποσό της σύνταξης που δικαιούνται.

Την περίοδο αυτή ολοκληρώνεται, στις περισσότερες περιπτώσεις, η διαδικασία κανονισμού της σύνταξης υπαλλήλων που η αίτηση συνταξιοδότησής τους έχει πρωτοκολληθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μέχρι και τα τέλη του Ιανουαρίου του 2013.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.