Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Εγκρίθηκε το καλοκαιρινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα για ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το πρόγραμμα, με συνολική δαπάνη το ποσό των 39.270 ευρώ, αφορά τη μίσθωση κατασκηνωτικών εγκαταστάσεων σε χώρους πιστοποιημένους για την φιλοξενία ΑμεΑ

Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης με τίτλο: «Κατασκηνώσεις ΑμεΑ 2013» για το χρονικό διάστημα από 23 Αυγούστου έως και 6 Σεπτεμβρίου 2013, εγκρίθηκε, ομόφωνα σήμερα Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013, από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της 10ης τακτικής συνεδρίασης του.

Το πρόγραμμα, με συνολική δαπάνη το ποσό των 39.270 ευρώ, αφορά τη μίσθωση κατασκηνωτικών εγκαταστάσεων σε χώρους πιστοποιημένους για την φιλοξενία ΑμεΑ και συγκεκριμένα για τη διαμονή πενήντα ενός ατόμων με αναπηρίες επί δεκαπέντε ημέρες (14 διανυκτερεύσεις), σε κατασκηνωτικούς χώρους των νομών Χαλκιδικής, ή Πιερίας, ή Θεσσαλονίκης, ή Καβάλας.

«Επειδή η οικονομική αδυναμία δεν πρέπει να στερεί την δυνατότητα συμμετοχής των παιδιών σε κατασκηνώσεις, προχωρούμε στην εκπόνηση του παραπάνω προγράμματος με στόχο τη στήριξη των παιδιών ΑμεΑ, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία» ανέφερε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλυψώ Γούλα.

Οι θέσεις φιλοξενίας θα καλυφθούν –πρωτίστως- από άτομα ΑμεΑ που ανήκουν σε άπορες οικογένειες, με καθαρά εισοδηματικά κριτήρια και με τόπο κατοικίας τους τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Σε περίπτωση μη κάλυψης του αριθμού των φιλοξενουμένων, δίνεται η δυνατότητα συμπλήρωσης τους, με τη συμμετοχή και άλλων ατόμων που οι οικογένειές τους διαμένουν μόνιμα στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Το κριτήριο της οικονομικής αδυναμίας αποδεικνύεται με την προσκόμιση και κατάθεση των εγγράφων Ε1 και Ε9 του οικονομικού έτους 2012 και η μόνιμη κατοικία των οικογενειών με την κατάθεση σχετικής απόδειξης πληρωμής Δ.Ε.Η ή Ε.Υ.Α.Θ.


Πηγή: http://www.tvkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.