Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Η σωστή χρήση των συμπληρωμάτων διατροφής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν μπορούν να υποκαταστήσουν ένα σωστό και ισορροπημένο διαιτολόγιο.

Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα συμπληρώματα και στα υποκατάστατα γεύματος! Συμπλήρωμα διατροφής, είναι οποιοδήποτε θρεπτικό συστατικό δεν λαμβάνουμε 100% μέσω της διατροφής μας και χρειάζεται να το «συμπληρώσουμε» όπως λέει και η φράση «συμπλήρωμα διατροφής», ώστε να είναι επαρκής η ποσότητα αυτού του θρεπτικού συστατικού.

Σε καμία περίπτωση, όμως τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν ένα σωστό και ισορροπημένο διαιτολόγιο!

Εκεί, λοιπόν, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για κάποιο υποκατάστατα γεύματος που πολλές εταιρίες προωθούν και προσπαθούν να μας πείσουν ότι αν αντικαταστήσουμε κάποια γεύματα με αυτά τα σκευάσματα θα χάσουμε γρήγορα και εύκολα κιλά!

Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να τρέφεται για μια ζωή με τέτοιου είδους υποκατάστατα γεύματος. Πάντα να συμβουλεύεστε κάποιον επαγγελματία υγείας για να σας προτείνει συμπληρώματα διατροφής και να συζητάτε μαζί του για τη δοσολογία, τη συχνότητα, αν πάσχετε από κάποια ασθένεια ή βρίσκεστε σε κρίσιμη περίοδο της ζωής σας (πχ εγκυμοσύνη), κλπ.

Για όλους αυτούς τους λόγους λέμε πως τίποτα δεν απαγορεύεται, όλα επιτρέπονται, απλά το παν είναι το μέτρο και όχι να καταφεύγετε σε στερητικές δίαιτες και υποθερμιδικές που μόνο κακό μπορούν να κάνουν στην υγεία σας!

Δεν υπάρχει λόγος να στερείτε από τον οργανισμό σας συγκεκριμένες τροφές, γιατί μετά θα τις ζητήσετε σε μεγαλύτερη ποσότητα και φυσικά δεν έχει νόημα να μην τις καταναλώνετε, εφόσον όλες οι τροφές είναι απαραίτητες στον οργανισμό, και αυτές που περιέχουν πρωτεΐνες και αυτές που περιέχουν υδατάνθρακες και αυτές που περιέχουν λίπη.

Ναι, όλες χρειάζονται, απλά θα πρέπει να κατανοήσετε και με τη βοήθεια ενός διαιτολόγου ποια είναι τα «καλά» και ποια τα «κακά» λιπαρά, τα ποσοστά του κάθε μακροθρεπτικού συστατικού, η συχνότητα και ποσότητα των γευμάτων, οι συνδυασμοί των τροφών, πώς όλα αυτά κατανέμονται μέσα σε ένα 24ώρο μενού και πολλές ακόμη απορίες που ίσως να έχετε.

Άρα η μόνη λύση είναι ισορροπημένη διατροφή και άσκηση για να μην έχετε μεγάλες διακυμάνσεις στο βάρος σας και φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιείτε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής, εφόσον και αν διαγνωστεί ότι το χρειάζεστε παράλληλα με το πρόγραμμα διατροφής σας!


Πηγή: http://www.diatrofi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.