Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Σκότωσαν δύο αρκούδες για να θεραπευτούν από τον καρκίνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πίστευαν ότι η χολή τους έχει θεραπευτικές ιδιότητες.

Αυστηρότερες ποινές ζήτησε από τις δικαστικές αρχές η κυβέρνηση του Κοσόβου, για τους τέσσερις άνδρες που σκότωσαν δύο καφέ αρκούδες και οι οποίοι καταδικάστηκαν μόνο στην καταβολή προστίμου 200 ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι σκότωσαν τα ζώα γιατί πίστευαν ότι η χοληδόχος τους κύστη μπορεί να θεραπεύσει τον καρκίνο.

«Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε δυνατή δικαστική δίοδο για να ζητήσουμε την επιβολή της αυστηρότερης ποινής που προβλέπεται από το νόμο για ένα τέτοιο έγκλημα», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Ντάρνταν Γκάσι. «Θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα βάρβαρο φόνο και ένα πλήγμα στην εθνική κληρονομιά του Κοσόβου», ανέφερε στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο υπουργός σημείωσε ότι η πώληση ή η θανάτωση ενός προστατευόμενου είδους ζώου στο Κόσοβο είναι εγκληματική ενέργεια που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο ετών ή με πρόστιμο. Το ανώτατο ποσό που προβλέπεται από το νόμο είναι 4.000 ευρώ.

Την περασμένη Πέμπτη τρεις Αλβανοί υπήκοοι και ένας Κοσοβάρος αγόρασαν τις δύο καφέ αρκούδες που είχαν αιχμαλωτιστεί από χωρικούς και τις σκότωσαν επειδή πίστευαν ότι "η χοληδόχος κύστη τους μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο για τον καρκίνο", εξήγησε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Άβνι Ζαχίτι.

«Αναισθητοποίησαν τις αρκούδες, κατόπιν τις σκότωσαν και τους έβγαλαν τη χολή. Πέταξαν τα πτώματά τους σε μια τοπική χωματερή», πρόσθεσε.

Οι τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν λίγο αργότερα, όμως το δικαστήριο της Κοσόβκα Μιτρόβιτσα τους άφησε ελεύθερους, επιβάλλοντας του πρόστιμο 200 ευρώ συνολικά.

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει εκστρατεία για την προστασία των αρκούδων. Υπολογίζεται ότι στο Κόσοβο ζουν ελεύθερες στη φύση μόνο 100 αρκούδες. Η κυβέρνηση ανέφερε ότι θα κατασχέσει και θα μεταφέρει σε έναν φυσικό δρυμό τις 15 αρκούδες που σήμερα ανήκουν σε ιδιώτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.