Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Περιστέρι: Ξεκίνησε το Κοινωνικό ιατρείο για ΑμεΑ στον Αγ. Αντώνιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Πρωτοβουλία Επιστημόνων Υγείας και Παιδείας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου λειτουργούν από την προηγούμενη εβδομάδα στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου το πρώτο Κοινωνικό Ιατρείο στην περιοχή για άτομα με αναπηρία.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή η προσπάθεια αυτή αγκαλιάστηκε με θέρμη και ενθουσιασμό από τους κατοίκους. Ήδη από την πρώτη εβδομάδα έχουν αντιμετωπιστεί επιτυχώς όλα τα περιστατικά από τους ιατρούς που εθελοντικά συνδράμουν σε αυτή την ανθρώπινη πρωτοβουλία. Το Κοινωνικό Ιατρείο για άτομα με αναπηρία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου έχει ανοίξει την πόρτα του για να δεχθεί όποιον συμπολίτη μας έχει ανάγκη στη δύσκολη εποχή που διανύουμε.

«Σε αυτούς τους ξεχασμένους από την πολιτεία συμπολίτες μας πρέπει να δείξουμε έμπρακτα την αγάπη και τη φροντίδα μας. Όλοι οι Επιστήμονες Υγείας και Παιδείας είμαστε πολύ συγκινημένοι που την πρώτη μέρα αντικρίσαμε στον Ιερό αυτό Ναό την επιγραφή του Κοινωνικού Ιατρείου για άτομα με αναπηρία», δήλωσε ο Ο επιστημονικός συντονιστής της πρωτοβουλίας Υγείας και Παιδείας για το Περιστέρι καθηγητής κ. Γιώργος Βαθιώτης.

«Οι Επιστήμονες Υγείας και Παιδείας θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όλους τους ιερείς της Μητρόπολης μας για τις αμέριστες υπηρεσίες που προσφέρουν και την άριστη συνεργασία τους για τη λειτουργία όλων των κοινωνικών έργων. Επίσης, να ευχαριστήσουμε έναν δάσκαλο και οραματιστή τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χρυσόστομο για το θεάρεστο κοινωνικό έργο που επιτελεί χρόνια τώρα στην πόλη μας. Τέλος, όλους τους εθελοντές ιατρούς, φαρμακοποιούς για την αφιλοκερδή εργασία που προσφέρουν προς όφελος των συμπολιτών μας και φυσικά τον απλό κόσμο που μετέχει από όλες τις θέσεις για τη λειτουργία αυτού του κοινωνικού έργου».

Από τη Δευτέρα 17 Απριλίου άρχισε να λειτουργεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νέα Ζωή το τμήμα Ψυχολογικής Υποστήριξης με συντονίστρια των επιστημόνων την κλινική ψυχολόγο Βίκυ Κονδύλη. Από επιστημονικές έρευνες έχει διαπιστωθεί ότι μέχρι το 2020 η κατάθλιψη και οι ψυχικές ασθένειες θα είναι στη δεύτερη θέση μετά τις καρδιοπάθειες.

Για οποιαδήποτε πληροφορία και ραντεβού για το Κοινωνικό Ιατρείο για άτομα με αναπηρία οι συμπολίτες μας μπορούν να απευθύνονται στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου στον πατέρα Ηλία και πατέρα Κωνσταντίνο στο τηλέφωνο 210 5712705. Επίσης, σχετικά με το τμήμα Ψυχολογικής Υποστήριξης μπορούν να απευθυνθούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νέα Ζωή στον πατέρα Θεόδωρο στο τηλέφωνο 210 5713578.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.