Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

Δόσεις από δέκα ευρώ για χρέη σε εφορίες, Ταμεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ευνοϊκότερο πλαίσιο ρύθμισης για οφειλέτες ως 5.000 ευρώ

Πληρώνοντας 10 ευρώ το μήνα θα μπορούν να εξοφλούν οι πολίτες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία εφόσον αυτές δεν υπερβαίνουν τις 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» τη δυνατότητα αυτή θα έχουν και όσοι χρωστούν ποσά πάνω από 5.000 ευρώ, όμως θα πρέπει να αποδείξουν ότι δεν μπορούν να πληρώσουν μεγαλύτερη μηνιαία δόση.

Πρόκειται για ρύθμιση που αφορά τα ληξιπρόθεσμα χρέη που δημιουργήθηκαν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2012 και περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών.

Για να υπαχθεί στη ρύθμιση ο οφειλέτης θα πρέπει να εξοφλήσει όλες τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις του μετά την 1η Ιανουαρίου 2013. Για χρέη φυσικών προσώπων έως 5.000 ευρώ δεν θα υπάρχει ανώτατο όριο στον αριθμό των μηνιαίων δόσεων.

Για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ θα προβλέπονται ευκολίες πληρωμής έως και σε 48 δόσεις.

Επίσης θα υπάρχει και η «πάγια ρύθμιση» που αφορά τα νέα χρέη που γίνονται ληξιπρόθεσμα από την 1η Ιανουαρίου 2013 και μετά. Οι μηνιαίες δόσεις δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν τις 12.

Θα πρέπει να τονιστεί πως αν ένας φορολογούμενος έχει νέα χρέη μέσα στο 2013 μπορεί να τα εξοφλήσει είτε εφάπαξ είτε με διακανονισμό με βάση την «πάγια ρύθμιση» και στη συνέχεια θα έχει τη δυνατότητα να ενταχθεί στην τμηματική εξόφληση των οφειλών του που έχουν βεβαιωθεί μέχρι τις 31/12/2012 μέχρι και σε 48 δόσεις.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.