Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Αυστηρές ποινές για παράνομη διακίνηση φαρμάκων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σχέδιο Νόμου, που αφορά στην αυστηροποιήση των ποινών των παραβατών, όλων όσοι εμπλέκονται στη διακίνηση και εμπορία φαρμάκου κατατέθηκε από το υπουργείο Υγείας στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, όπως είχε προαναγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.

Με αφορμή την εξάρθρωση κυκλώματος που διακινούσε μη εγκεκριμένα φάρμακα και τα διέθετε για εξωσωματική γονιμοποίηση, το υπουργείο Υγείας τονίζει ότι είναι δεδομένη η βούληση της πολιτικής ηγεσίας να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

"Η ασυδοσία, παρανομία και παραβατικότητα στο χώρο της διακίνησης φαρμάκου, όπως δεσμευθήκαμε από την πρώτη στιγμή, θα λάβει τέλος", αναφέρεται χαρακτηριστικά.

"Από την ανάληψη των καθηκόντων της, η νέα πολιτική Ηγεσία έχει προβεί σε μια σειρά συστηματικών ελέγχων και επιβολής ποινών, με αποτέλεσμα τον περιορισμό των νοσηρών φαινομένων παραβατικότητας και ανομίας. Δυστυχώς τέτοια φαινόμενα εξακολουθούν να εκδηλώνονται" σημειώνει το υπουργείο.

"Εδώ και καιρό δόθηκαν εντολές προς τις αρμόδιες δημόσιες αρχές να γίνουν αυστηροί έλεγχοι. Αποτελέσματα των ελέγχων αυτών δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με καινούργια στοιχεία να αποκαλύπτονται", καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας υπογραμμίζοντας ότι οι ποινές είναι τόσο αυστηρές που θα λειτουργήσουν και αποτρεπτικά από εδώ και στο εξής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.