Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΕΣΑμεΑ: Ξεκίνησε η Ειδική Συνάντηση για την κατάσταση στα ΚΕΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11.04.2013

Την έναρξη της Ειδικής Συνάντησης κοινωνικού, πολιτικού και επιστημονικού διαλόγου για το απόλυτο αδιέξοδο της αξιολόγησης και πιστοποίησης της αναπηρίας, μέσω των Υγειονομικών Επιτροπών του ΙΚΑ, κήρυξε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, σήμερα Πέμπτη 11 Απριλίου στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ.

Ο κ. Βαρδακαστάνης χαιρέτησε την κινητοποίηση στη Χίο για τα ΚΕΠΑ, που διεξάγεται σήμερα, μέρος μιας σειράς διαμαρτυριών του αναπηρικού κινήματος που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα, από την έναρξη σχεδόν του νέου συστήματος πιστοποίησης αναπηρίας. «Το νέο σύστημα ουσιαστικά συνιστά με τη σημερινή κατάσταση, κοινωνική φυλάκιση, φτωχοποίηση και συλλήβδην ενοχοποίηση των Ελλήνων και Ελληνίδων με αναπηρία. Θέτει σε ευθεία σύγκρουση και αντιδικία τους υποψήφιους προς εξέταση από τις Υγειονομικές Επιτροπές, τους γιατρούς μέλη αυτών, καθώς επίσης και όλους τους διοικητικούς και άλλους παράγοντες που συγκροτούν και στελεχώνουν σήμερα τα ΚΕΠΑ.

Η σημερινή αντιμετώπιση της πιστοποίησης της Αναπηρίας είναι καθρέφτης της βαθιάς υπανάπτυξης της κοινωνίας και της Πολιτείας. Καταδεικνύει την ανέντιμη συμπεριφορά όλων των κυβερνήσεων, που την φορτώνουν τώρα, νομίζουν, σε ανυπεράσπιστους.

Όμως τα άτομα με αναπηρία δεν είναι ορφανά, είναι κομμάτι του αναπηρικού κινήματος που είναι ενωμένο και αποφασισμένο να μην διαιωνιστεί αυτή η κατάσταση.

Το αναπηρικό κίνημα χρόνια διεκδικεί ένα αξιόπιστο και αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης της αναπηρίας. Από το 1990 διεκδικούμε την Κάρτα Αναπηρίας. Αντ’ αυτού, σήμερα, με το υπάρχον σύστημα τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις βιώνουν τον απόλυτο διασυρμό από το πολιτειακό και μιντιακό κατεστημένο, μιας και δυστυχώς, το σύστημα πιστοποίησης εντάχθηκε στην μνημονιακή διαδικασία: 57.000 εγκλωβισμένοι στα ΚΕΠΑ, περικοπές στις συντάξεις, στα επιδόματα και στην ιατροφαρμακευτική διαδικασία. Η όλη διαδικασία παράγει προσφυγές, φτωχοποίηση, κοινωνικό αποκλεισμό, εκλείπει ουσιαστικά, ο σεβασμός στην Αναπηρία.

Σήμερα μαζευτήκαμε εδώ για να βρούμε λύση, να συζητήσουμε την πλήρη αναδιοργάνωση του συστήματος».

Μεταβιβάσιμα αρχεία:
δ/τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 94 KB)



Πηγή: http://www.esaea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.