Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Κινητοποίηση στο ΙΚΑ μετά το «στήσιμο» από τους γιατρούς - 18 & 19/4 το νέο ραντεβού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Βορείου Αιγαίου στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας Χίου (ΙΚΑ) ολοκληρώθηκε με την απάντηση που δόθηκε από τη Διεύθυνση Αναπηρίας ότι οι αναβληθείσες συνεδριάσεις της 10ης και 11ης Απριλίου θα πραγματοποιηθούν στις 18 και 19 Απριλίου. Η απόφαση αυτή θα αναρτηθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα ΚΕ.Π.Α. την Παρασκευή 12 Απριλίου και θα αρχίσει η ενημέρωση των υποψηφίων για εξέταση πιστοποίησης αναπηρίας.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης υπεγράφη ψήφισμα από όλους τους παριστάμενους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς της Χίου, με το οποίο απαιτήθηκε η οριστική ημερομηνία συνεδρίασης της αναβληθείσας επιτροπής, καθώς και η εξέταση όλων των εκκρεμών αιτήσεων που έχουν συσσωρευτεί στο ΚΕ.Π.Α. Χίου και αφορούν νευρολογικά και ψυχιατρικά περιστατικά.




«Η Διεύθυνση Αναπηρίας οφείλει να συντονίσει και να οργανώσει τη λειτουργία των ΚΕ.Π.Α. σε όλη την Ελλάδα με σεβασμό στους θεσμούς και στους πολίτες με αναπηρία, τους οποίους έχουν εξαθλιώσει με την άνευ προηγουμένου προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν όλους τους εμπλεκόμενους που στελεχώνουν σήμερα τα ΚΕ.Π.Α.

Η Πολιτεία οφείλει να επιστρέψει σε όλους τα προνοιακά επιδόματα και τις αναπηρικές συντάξεις, καθώς και την πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έως ότου εξεταστούν από τις Επιτροπές ΚΕ.Π.Α. στη δύσκολη γεωγραφικά περιοχή του Βόρειου Αιγαίου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Β. Αιγαίου.

Το Δ.Σ. πάντως προειδοποιεί ότι θα επανέλθει πιο μαχητικά, εάν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις και δεν ομαλοποιηθεί η λειτουργία των ΚΕ.Π.Α., ώστε να απεγκλωβιστούν οι χρονίζουσες αιτήσεις και να εξεταστούν ΟΛΕΣ ΑΜΕΣΑ.

Παράλληλα, επαναφέρει το θέμα της ίδρυσης ΚΕΠΑ στη Λήμνο και την Ικαρία, για να λήξει η μεγάλη ταλαιπωρία των κατοίκων, που ταξιδεύουν στη Λέσβο και τη Σάμο αντίστοιχα για την πιστοποίηση της αναπηρίας τους και θα πιέσει για την άμεση υλοποίηση της υπόσχεσης που έδωσαν οι πολιτικοί παράγοντες των νησιών αυτών.

Τέλος, Π.Ο.Α.μεΑ.Β.Α. και φορείς – μέλη της θέλουν ευχαριστούν όλους όσους με την παρουσία τους και με τα μηνύματά τους στήριξαν και δημοσιοποίησαν την κινητοποίηση, αποδεικνύοντας έτσι ότι όταν υπάρχει αλληλεγγύη στους αγώνες, τότε ασκείται πραγματική πίεση και φέρει αποτελέσματα.

Βίντεο: 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.