Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Χωρίς λεωφορεία η μεταφορά των μαθητών της Σχολής Τυφλών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών δεν έχει πληρώσει τα ασφάλιστρα των σχολικών λεωφορείων, όπως καταγγέλλεται.
Θύματα του προβλήματος της μεταφοράς μαθητών έπεσαν ακόμη και τα παιδιά με τύφλωση στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα, οι γονείς αναγκάζονται με ίδια μέσα να πηγαίνουν τα παιδιά τους στη Σχολή, διότι το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών δεν έχει πληρώσει τα ασφάλιστρα των σχολικών λεωφορείων, όπως καταγγέλλεται.

Η θεματική ομάδα Ατόμων με Αναπηρία των Οικολόγων Πράσινων έστειλε ανοιχτή επιστολή στην προϊσταμένη διοίκησης του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, Μαρία Αζούκη, προκειμένου να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με την προσωρινή παύση λειτουργίας των λεωφορείων μεταφοράς μαθητών στη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης και να προβεί σε άμεσες ενέργειες επίλυσης του προβλήματος.

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως πληροφορούμαστε, η μετακίνηση των μαθητών στη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης με τα δύο σχολικά λεωφορεία του Κέντρου, έχει διακοπεί. Αιτία για την αναστάτωση είναι η μη καταβολή, από πλευράς ΚΕΑΤ, των ασφαλίστρων των σχολικών λεωφορείων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η μεταφορά των μαθητών να γίνεται με ίδια μέσα, γεγονός που, όπως εύκολα αντιλαμβάνεστε, εκτός από δαπανηρό, δεν είναι πάντοτε εφικτό», επισημαίνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Το Παράρτημα Θεσσαλονίκης (πρώην Σχολή Τυφλών «Ο ΗΛΙΟΣ») με τις υπηρεσίες που παρέχει (υπηρεσίες εκπαίδευσης: ειδικό νηπιαγωγείο και δημοτικό τυφλών, υπηρεσίες επαγγελματικής κατάρτισης, καθώς και τη λειτουργία οικοτροφείου σε 24ωρη βάση), παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση, την ψυχοσωματική ανάπτυξη και εν τέλει την προώθηση της αυτονομίας των παιδιών αυτών.

Το γεγονός ότι εξυπηρετεί μαθητές από τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και πανελλαδικά, καθιστά καίρια τη ορθή λειτουργία του, τονίζεται στην επιστολή.


Πηγή: http://voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.