Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Διαψεύδεται η επιβολή ποινής παράλυσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Σαουδικής Αραβίας διέψευσε τις πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την καταδίκη νεαρού άνδρα σε χειρουργική παράλυση, καθώς το θύμα που είχε μαχαιρώσει είχε επίσης μείνει παράλυτο.


Η υπόθεση είχε μεταδοθεί αρχικά από τοπικά μέσα ενημέρωσης και προκάλεσε κύμα οργής από κυβερνήσεις και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανά τον κόσμο.
«Το υπουργείο επιθυμεί να ανακοινώσει ότι αυτό είναι τελείως λάθος και στην πραγματικότητα η δικαστική απόφαση ήταν αντίθετη. Ο δικαστής δεν πρότεινε αυτή την τιμωρία», σύμφωνα με μήνυμα του υπουργείου στο Twitter. Σε σειρά μηνυμάτων του που δημοσιοποίησε στο Twitter πάντως, το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν αποκαλύπτει ποια ήταν τελικά η ποινή που επιβλήθηκε στον άνδρα.

Η εφημερίδα Saudi Gazette είχε αναφέρει τον περασμένο μήνα ότι ο καταδικασθείς είχε κληθεί να πληρώσει 270.000 δολάρια ή, σε αντίθετη περίπτωση, να υποβληθεί σε επέμβαση που θα τον άφηνε παράλυτο, εξαιτίας ενός εγκλήματος που είχε διαπράξει πριν από δέκα χρόνια, όταν ήταν 14 ετών.
Συγκεκριμένα, είχε κριθεί ένοχος ότι είχε μαχαιρώσει έναν φίλο του από το σχολείο, αφήνοντάς τον παράλυτο. Η Διεθνής Αμνηστία είχε ανακοινώσε ότι η εκτέλεση της ποινής θα ισοδυναμούσε με βασανιστήριο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.