Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Διαμαρτυρία εργαζομένων στο Βενιζέλειο νοσοκομείο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα έξω από τα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης οι εργαζόμενοι στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, αντιδρώντας στη συνένωσή του με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Σε ανακοίνωση που επέδωσαν στον διοικητή της 7ης ΥΠΕ Αντώνη Γρηγοράκη, οι εργαζόμενοι στο Βενιζέλειο αναφέρονται στους λόγους για τους οποίους πρέπει να ανατραπεί η εφαρμογή της συγχώνευσης υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι, συγχωνευόμενα νοσοκομεία σε συγκρότημα μαμούθ 1.200 κλινών καθίστανται, σύμφωνα με τη διεθνή εμπειρία, δυσλειτουργικά, αναποτελεσματικά και σε τελευταία ανάλυση αντιοικονομικά.

Σημειώνουν ότι ο ευαίσθητος χώρος της υγείας δεν προσφέρεται για πειραματισμούς που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνοι, και υπογραμμίζουν ότι το Βενιζέλειο Νοσοκομείο βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις ποσοτικών και ποιοτικών επιδόσεων βάσει των επίσημων στατιστικών δεικτών του υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, τονίζουν, αποτελεί από ετών πρότυπο λειτουργίας σε οικονομικό επίπεδο μεταξύ μεγάλων νοσοκομείων της ελληνικής περιφέρειας.

Τέλος, θεωρούν επιβεβλημένη τη διατήρηση της φυσιογνωμίας του Βενιζελειου Νοσοκομείου το οποίο χαρακτηρίζουν ως ένα γνήσια λαϊκό Γενικό Νοσοκομείο που έχει καταξιωθεί στη συνείδηση του κόσμου και αποτελεί την πρώτη αυθόρμητη επιλογή του σε ώρα ανάγκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.