Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Μείωση διδάκτρων στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο ζητούν οι φοιτητές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η βαθιά οικονομική κρίση έχει επηρεάσει 27.000 και πλέον ενεργούς σπουδαστές.

Με επερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο, οι φοιτητές της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, ζητούν μεταξύ άλλων την δραστική μείωση των διδάκτρων του ΕΑΠ.

Το ερώτημα κατατέθηκε από την βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ξουλίδου, τομεάρχη Παιδείας ύστερα από συνάντηση του ΔΣ του Πανελληνίου Συλλόγου Φοιτητών και Απόφοιτων της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ε.Α.Π. τόσο με την κ. Ξουλίδου, όσο και με τον πρόεδρο τους, Πάνο Καμμένο.

Η βαθιά οικονομική κρίση έχει επηρεάσει άμεσα τους 27.000 και πλέον ενεργούς φοιτητές του ΕΑΠ, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30-45 και μεγάλο μέρος αυτών έχει υποστεί δραστικές μειώσεις στις αποδοχές τους ή έχει μείνει πλέον χωρίς εργασία.

Το ΔΣ του Πανελληνίου Συλλόγου Φοιτητών και Απόφοιτων της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ε.Α.Π., έχει εντατικοποιήσει το πρόγραμμα συναντήσεων με πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες με σκοπό την γνωστοποίηση, μεταξύ άλλων, αιτημάτων για αλλαγές στον κανονισμό του ΕΑΠ, την πιστοποίηση διδακτικής και παιδαγωγικής επάρκειας των Προγραμμάτων Σπουδών και την δραστική μείωση των διδάκτρων.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φοιτητών και Απόφοιτων της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ε.Α.Π, προσπαθεί να πετύχει τη μείωση διδάκτρων μέσα από συνεχή ενημέρωση των παραγόντων της Πολιτείας για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές αλλά και μέσα από τις επαφές που έχει με την Διοικούσα Επιτροπή του Ε.Α.Π.


Πηγή: http://www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.