Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΕΣΑμεΑ: Αγωνία για 26χρονη «φυλακισμένη» στο ΚΕΠΑ & την ελληνική γραφειοκρατία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19.04.2013

Επείγουσα επιστολή για άμεση παρέμβαση για τη σωτηρία ατόμου με βαριά αναπηρία από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας απέστειλε η ΕΣΑμεΑ στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας, μετά από παρέμβαση της Ομοσπονδίας ΑμεΑ Βορείου Αιγαίου και του πατέρα 26άχρονης με βαριά αναπηρία.

Η 26άχρονη λόγω της μακρόχρονης αναμονής στις λίστες «φυλάκισης» αναπήρων για την πιστοποίηση της αναπηρίας τους δεν μπορεί να ασφαλισθεί στο βιβλιάριο των γονέων της.

Οι αγωνιώδεις εκκλήσεις και προσπάθειες της οικογένειας στο ασφαλιστικό ταμείο του ΙΚΑ και τις υπηρεσίες πρόνοιας, όπως περιγράφονται στο γράμμα του πατέρα, με όλα τα απαραίτητα ιατρικά δικαιολογητικά δεν μπόρεσαν να υπερκεράσουν το στενό γράμμα του νόμου, το οποίο δεν δύναται να προβλέψει την κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής.

Κάποιες όμως στιγμές πρέπει να υπάρχει κοινωνική και ανθρώπινη ευελιξία και ωριμότητα, κάποιες στιγμές επιβάλλεται οι αρμόδιοι πέρα από το στενό γράμμα του νόμου και στο πνεύμα της χρηστής διοίκησης να κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιλύονται ζητήματα ζωής και θανάτου όπως αυτό που συμβαίνει και αποτυπώνεται στο γράμμα του πατέρα που στην πρώτη φράση αναφέρει χαρακτηριστικά «Δεν ζητώ ελεημοσύνη, ζητώ τη λειτουργία του Κράτους Πρόνοιας».

Επιβάλλεται να δοθεί ΤΩΡΑ εντολή για να διευθετηθεί το θέμα και να ενταχθεί στο βιβλιάριο της μητέρας της (έμμεση ασφάλιση) η 26άχρονη κόρη της, της οποίας η ζωή βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο αν δεν πραγματοποιήσει τις εξετάσεις και τις θεραπείες της ΑΜΕΣΑ.

Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 92 KB)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.