Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Οι Ανάπηροι, τα Θύματα Πολέμου και οι οικογένειές τους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την κατάργηση των αδειών περιπτέρων για τους Ανάπηρους Πολέμου και το Ορθοπεδικό Συνεργείο Κρήτης, επισημαίνει με παρέμβασή του ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας κ.κ. Ε. Στυλιανίδηκαι Α. Λυκουρέτζο.

Οι νόμοι 1324/49, 1044/71 και 1043/80 κατοχύρωναν ως αποκατάσταση το δικαίωμα εκμετάλλευσης περιπτέρου στους Ανάπηρους Πολέμου, Θύματα Πολέμου και μετά τον θάνατό τους το κληρονομικό δικαίωμα το είχε η σύζυγος των αποθανόντων Αναπήρων Πολέμου και οι άγαμες θυγατέρες ή διαζευγμένες χωρίς εισοδήματα. Με τον 3648/2008 εντάχθηκαν στην κατηγορία της αποκατάστασης και οι εν χηρεία χωρίς εισοδήματα θυγατέρες, οι Ανάπηροι Ειρηνικής Περιόδου, του Αμάχου Πληθυσμού, οι αγωνιστές της Κύπρου και εφόσον δεν υπήρχαν τέτοιοι το ευεργέτημα επεκτάθηκε στην κατηγορία των Πολυτέκνων και των ΑΜΕΑ.

Ωστόσο, με τον Νόμο 4093/2012, όλα τα ανωτέρω καταργούνται χωρίς αιτιολογία και διαγράφονται από τον χάρτη της αποκατάστασης των περιπτέρων οι Ανάπηροι και τα θύματα Πολέμου.

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης τονίζει ακόμη την επικείμενη διακοπή του Ορθοπεδικού Συνεργείου Κρήτης, η οποία θα διακοπεί στο τέλος Μαρτίου και τις συνέπειες για όσους εξυπηρετούνται. Όπως αναφέρει μάλιστα: «το ορθοπεδικό Συνεργείο Κρήτης εξυπηρετεί τους Αναπήρους Πολέμου όλων των νομών της Κρήτης και με τη διακοπή της λειτουργίας του, καταδικάζονται όλοι χωρίς καμία παροχή Υπηρεσιών που θα συντελούσε στην καλύτερη ποιότητα της καθημερινότητάς τους και αρκετοί από αυτούς σε πλήρη ακινησία»

Τέλος, ο Ηρακλειώτης Βουλευτής ζητά νομοθετική παρέμβαση από τον Υπουργό, ώστε να τροποποιηθεί ο ισχύων νόμος και να έχουν οι Ανάπηροι και τα Θύματα Πολέμου, καθώς και οι οικογένειες τους το δικαίωμα για έκδοση άδειας Περιπτέρων. Επίσης αιτείται την παραμονή του Ορθοπεδικού Συνεργείου Κρήτης ώστε να συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες του στους Αναπήρους Πολέμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.