Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

Φεύγουν από το Δημόσιο ως τον Ιούνιο 12.500 υπάλληλοι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σήμερα παραδίδει η κυβέρνηση τη λίστα στην τρόικα.

Σήμερα παραδίδει η κυβέρνηση στην τρόικα τη λίστα με τους 12.700 υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Πηγές αναφέρουν ότι η λίστα αφορά τη διαθεσιμότητα 5.503 υπαλλήλων από τον στενό δημόσιο τομέα εκ των οποίων 2.000 θα προκύψουν από τα νέα οργανογράμματα των κεντρικών υπηρεσιών των υπουργείων και 3.503 από την κατάργηση οργανικών θέσεων, οι οποίες θα προέλθουν από την αξιολόγηση των πρώτων φορέων γενικής κυβέρνησης που θα ολοκληρωθεί το ερχόμενο δίμηνο.

Μέχρι τον Ιούνιο αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τα νέα οργανογράμματα σε δήμους και περιφέρειες, ενώ σημαντικό μέρος των διαθεσιμοτήτων θα προέλθει και από τις αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις. Παράλληλα αξιολογούνται και άλλοι εποπτευόμενοι οργανισμοί όπως είναι ο ΕΟΦ.

Η πλειονότητα των διαθέσιμων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2013 που μπορεί να ξεπερνάει και τους 15.000 εργαζόμενους θα προέρχεται από ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ του Δημοσίου.

Στη λίστα των πρώτων 12.700 υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα υπολογίζονται και 1.200 εκπαιδευτικοί οι οποίοι ελέγχονται για τους ιατρικούς ή άλλους λόγους που έχουν επικαλεστεί για να μη διδάσκουν και αναμένεται να κριθούν ως «αδικαιολογήτως απόντες» από την οργανική τους θέση. Για το υπουργείο Δικαιοσύνης το σχέδιο της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού περιλαμβάνει και αρκετές συνταξιοδοτήσεις.

Για τα υπουργεία Οικονομικών, Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη, υπάρχουν μόνο εκτιμήσεις καθώς τα νέα οργανογράμματα θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Την ίδια στιγμή κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι οι ένστολοι ενδέχεται να εξαιρεθούν της διαθεσιμότητας.

Στο σχέδιο που έχει καταρτίσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις των οργανισμών προβλέπεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα περίπου 2.500 υπάλληλοι από 630 συγχωνευόμενους φορείς και 800 υπάλληλοι λόγω κατάργησης των 67 οργανισμών στους οποίους απασχολούνται.

Στο πρώτο κύμα της διαθεσιμότητας που θα προκύψει μέχρι τον Ιούνιο έχουν υπολογιστεί και 3.896 υποθέσεις επίορκων και κατόχων πλαστών εγγράφων οι οποίες εκτιμάται ότι θα εκδικαστούν άμεσα στα πειθαρχικά συμβούλια.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.