Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Μαθήματα ευγένειας από... μαθητές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μαθήματα ευγένειας θα "παραδώσουν" αύριο 150 μαθητές δημοτικού σε οδηγούς και πεζούς στη γέφυρα μπροστά από το 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο της Φλώρινας, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνεται με αφορμή τον εορτασμό της "Ευρωπαϊκής Ημέρας Ευγένειας στο Δρόμο". Οι λιλιπούτειοι "δάσκαλοι", με την παρότρυνση εκπαιδευτών, εθελοντών, αστυνομικών της τροχαίας και δημοτικών αστυνομικών, θα "προκαλέσουν" οδηγούς και πεζούς να μιμηθούν τις δικές τους σωστές συμπεριφορές, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για την υιοθέτησή τους και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

"Διαλέξαμε αυτόν τον τρόπο, με την ενεργό συμμετοχή των παιδιών, προκειμένου οι Έλληνες οδηγοί, που σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα είναι οι πιο επιθετικοί στην Ευρώπη, να γίνουν αποδέκτες της σημασίας του μηνύματος της ευγένειας στο δρόμο. Άλλωστε η επιλογή των παιδιών έγινε καθώς τα ευγενή χαρακτηριστικά της παιδείας και του πολιτισμού βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε αυτά και μεταδίδονται ακόμη ευκολότερα στους υπολοίπους" εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (Ο.Ε.ΝΕ.Φ), Κώστας Φιλιππίδης.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές θα παρακολουθήσουν νωρίτερα σεμινάριο από εκπαιδευτή σχολής οδηγών, θα παραλάβουν και θα μοιράσουν έντυπο υλικό για την οδική ασφάλεια και την ευγένεια στο δρόμο, θα συμμετέχουν σε αναπαράσταση των ενδεδειγμένων τρόπων κυκλοφορίας των πεζών ενώ θα παρακολουθήσουν και τα παραδείγματα της λάθος νοοτροπίας πεζών και οδηγών. "Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να γνωρίζουν το σωστό και το λάθος και θα το μεταδώσουν και σε όσους συναντήσουν μπροστά τους, οδηγούς και πεζούς" προσθέτει ο κ. Φιλιππίδης.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς" και η Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση Φλώρινας, σε συνεργασία και συνεννόηση με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, εθελοντές, την τροχαία και τη δημοτική αστυνομία. "Θέλουμε, με την κίνηση αυτή και τους συμβολισμούς της, να συμβάλλουμε ώστε τα σημερινά παιδιά να γίνουν μελλοντικά ενήλικες με ευγένεια στο δρόμο και κυκλοφοριακή συνείδηση. Παράλληλα, μέσω της ευαισθητοποίησης του κόσμου, επιθυμούμε να διατηρήσουμε το θετικό ρεκόρ που έχει η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας η οποία βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις πανελλαδικά ως προς τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων" τονίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΟΕΝΕΦ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.