Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Πληρώνουν τα σπασμένα χιλιάδες μαθητές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σταμάτησαν τα μαθητικά δρομολόγια στη Θεσσαλονίκη.

Επ' αόριστον διακόπηκαν από σήμερα τα μαθητικά δρομολόγια στη Θεσσαλονίκη μετά από απόφαση των τουριστικών πρακτόρων, που διεκδικούν δεδουλευμένα 11 μηνών και νέες συμβάσεις εργασίας για το 2013.

Από τη διακοπή των δρομολογίων επηρεάζονται 5.000 μαθητές, εκ των οποίων οι 1.000 φοιτούν σε ειδικά σχολεία.

Σε όλο το νομό κινήθηκαν σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας Τουρισμού Β. Ελλάδος Μιχαήλ Πεζίκογλου «λιγότερα από δέκα λεωφορεία», που έχουν ξεχωριστές συμβάσεις με δήμους, ενώ χειρόφρενο τράβηξαν όλα τα υπόλοιπα με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα, κυρίως στις παρυφές και στις περιοχές εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος, σε μεγάλους δήμους του νομού.

«Πήραμε άδειες από τις δουλειές μας, άλλοι έχασαν το μεροκάματο για να μπορέσουν να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο και στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στα ειδικά σχολεία. Αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει κάθε τόσο, πρέπει να λυθεί το πρόβλημα» δήλωσε στο ΑΜΠΕ η πρόεδρος της ένωσης γονέων δήμου Θέρμης Ευδοκία Παπαχρηστίδου.

Οι τουριστικοί πράκτορες αναμένουν τις κινήσεις της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας για τη λύση του προβλήματος, ενώ τη στάση τους θα καθορίσουν τις επόμενες μέρες οι οργανώσεις γονέων της Θεσσαλονίκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.