Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Αεροβική άσκηση κατά του λίπους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περισσότερα οφέλη συγκριτικά με τις ασκήσεις με αντιστάσεις.

Εάν θέλετε να κάψετε λίπος και να χάσετε βάρος, τότε η καλύτερη επιλογή είναι η καρδιοαναπνευστική (αεροβική) άσκηση συγκριτικά με τις ασκήσεις με αντιστάσεις, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Στο πλαίσιο της έρευνας 234 μεσήλικες άνδρες και γυναίκες υπέρβαροι ή παχύσαρκοι χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Επί οχτώ μήνες τα άτομα της πρώτης ομάδας έκαναν αερόβια άσκηση συνολικά 133 λεπτά την εβδομάδα, τα άτομα της δεύτερης τρεις ώρες εβδομαδιαίως ασκήσεις με αντιστάσεις και εκείνα της τρίτης συνδυασμό αερόβιων ασκήσεων και προπόνησης με βαράκια σε χρόνο που αντιστοιχούσε στο άθροισμα του χρόνου των άλλων δυο ομάδων (δηλαδή πάνω από πέντε ώρες την εβδομάδα).

Συνολικά 119 άτομα κατάφεραν να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα των οχτώ εβδομάδων. Ο μέσος όρος απώλειας βάρους στα άτομα της πρώτης ομάδας (αερόβια προπόνηση) ήταν 1,72 κιλά, ενώ σε εκείνα της συνδυαστικής ομάδας ήταν 1,63 κιλά. Στα άτομα που έκαναν βάρη αυξήθηκε ο μυϊκός ιστός μεν, αλλά δεν σημειώθηκε απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με την συντονίστρια της έρευνας Leslie Willis ψυχολόγο της άσκησης, από τον Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Duke «εάν ο στόχος μας είναι η απώλεια λιπώδους ιστού τότε η μέθοδος που έχει τα καλύτερα αποτελέσματα στο λιγότερο χρόνο είναι η καρδιοαναπνευστική άσκηση» (τρέξιμο, ποδηλασία, περπάτημα, κολύμπι κτλ.) Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Applied Physiology.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.