Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Mάζεψαν τρόφιμα για 40 οικογένειες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια πρωτοβουλία ανθρωπιάς με αποδέκτες 40 οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, έλαβε χώρα το Σάββατο στους σταθμούς Πανόρμου και Δάφνη του μετρό.

Οι "Atenistas" προχώρησαν στη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας, καλώντας τους πολίτες να συνεισφέρουν από το υστέρημά τους για τη βοήθεια συνανθρώπων τους που έχουν ανάγκη.

Από τις έντεκα το πρωί, έξω από τους σταθμούς του μετρό στήθηκαν πάγκοι με άδειες κούτες. Στις 11.15 ήδη τα πρώτα κουτιά στην Πανόρμου γέμισαν και σφραγίστηκαν. Άτομα όλων των ηλικιών κρατούσαν τσάντες με ζυμαρικά, όσπρια, γάλατα και κονσέρβες. Στις δύο το μεσήμερι οι εθελοντές αποχώρησαν γεμίζοντας ένα φορτηγό με 100 κούτες τρόφιμα.

"Με τα τρόφιμα αυτά θα καλυφθούν οι ανάγκες των οικογενειών για τουλάχιστον τρεις μήνες. Αυτή τη φορά δραστηριοποιηθήκαμε σε δύο σημεία ώστε να διευκολύνουμε τον κόσμο που προσφέρει, ο οποίος είναι πολύς. Δίπλα στο μετρό είναι εύκολη η πρόσβαση, ενώ τριγύρω υπάρχουν σούπερ μάρκετ, έτσι ώστε όποιος μαθαίνει τελευταία στιγμή την κίνησή μας και επιθυμεί να δώσει τρόφιμα να έχει αυτή την δυνατότητα", αναφέρει στον "Ελεύθερο Τύπο" ο Γιώργος Φούτας, ένας από τους συντονιστές της εθελοντικής ομάδας.

"Οι Atenistas" πραγματοποιούν αντίστοιχες πρωτοβουλίες τα τελευταία δύο χρόνια, όμως είναι η πρώτη φορά που θα μοιράσουν χέρι με χέρι τα συγκεντρωμένα τρόφιμα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.