Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ο Έλληνας μετανάστης καταγγέλλει...

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θύμα απάτης έπεσε ένας άνεργος Χανιώτης που έψαχνε για δουλειά μέσα από τις μικρές αγγελίες καθώς, όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, επρόκειτο για μια καλοστημένη παγίδα.

Όπως ο ίδιος καταγγέλλει στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης στην προσπάθειά του να βρει δουλειά, απατεώνες, του απέσπασαν χρήματα για να τον ενημερώσουν –δήθεν- για μια θέση υπαλλήλου στο Μόναχο της Γερμανίας.

Στην καταγγελία αναφέρει:

«Σας ενημερώνω ότι στις 7-2-2013 ενώ διάβαζα τοπική εφημερίδα και συγκεκριμένα sτις αγγελίες στο θέμα Ζητήσεις υπαλλήλων εργατοτεχνών έλεγε ΆΜΕΣΑ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ 4 ΨΗΣΤΕΣ 3 ΜΑΓΕΙΡΕΣ 5 ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΚΑΙ 3 ΒΟΗΘΟΙ παρέχεται διαμονή και διατροφή - Σύμβαση εργασίας και άλλες αποδοχές παρακαλούνται μόνο άτομα με Ελληνική Ταυτότητα κινητό τηλέφωνο ...

Εγώ ως ενδιαφερόμενος λόγω ανεργίας αναζητώντας εργασία. Επικοινώνησα τηλεφωνικά και ο κύριος που βγήκε στην γραμμή μου είπε ότι υπάρχει μία θέση ως βοηθός μάγειρα στο Μόναχο, καθώς και ότι θα μπορώ να έχω περισσότερες πληροφορίες μόνο εάν καταθέσω διάφορα ποσά τα οποία σας τα αναλύω (έξοδα κούριερ, εισιτήρια, φόρο εισιτηρίων), συνολικού ύψους 1.800 ευρώ τα οποία εγώ κατέθεσα μέσω money gram. Μου είπε ότι θα μιλήσω με τον Εργοδότη, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ. Έχω ενημερώσει μέσω καταγγελίας μου την Εισαγγελική Αρχή».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.