Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Οι συμβουλές της Google για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day), η Google αναβάθμισε την ιστοσελίδα της «Good to Know» προσφέροντας 10 χρήσιμες συμβουλές για να προφυλασσόμαστε ενάντια σε τυχόν διαδικτυακές απειλές:

-Για κάθε σημαντικό λογαριασμό σας να φροντίζετε να χρησιμοποιείτε πάντα μεγάλους και μοναδικούς κωδικούς, αποτελούμενους από αριθμούς, γράμματα και σύμβολα.

-Μην αποστέλλετε τους κωδικούς, με email και μην τους μοιράζεστε με τρίτους.

-Βάζετε «password recovery options» και κρατήστε τα ενημερωμένα.

-Αποφύγετε οτιδήποτε ύποπτο. Μην απαντάτε σε περίεργα emails και μηνύματα και μη συμπληρώνετε τα στοιχεία σας (προσωπικές πληροφορίες, αριθμούς πιστωτικών καρτών, κωδικούς κ.ο.κ.) σε όλες τις ιστοσελίδες που σας το ζητούν.

-Να αναφέρετε το παράνομο και καταχρηστικό περιεχόμενο που συναντάτε.

-Ελέγχετε συχνά τις ρυθμίσεις ασφαλείας και ιδιωτικότητας σας και καθορίστε πώς και με ποιους θέλετε να μοιράζεστε το περιεχόμενο σας.

-Προσέχετε τη διαδικτυακή σας εικόνα, σκεπτόμενοι πάντα καλά, πριν από τη δημοσίευση ντροπιαστικού ή ακατάλληλου περιεχομένου.

-Φροντίζετε να διατηρείτε το λειτουργικό σύστημα και τον browser σας ενημερωμένα. Κατά την εγκατάσταση, εξασφαλίζετε πάντοτε ότι οι πηγές σας είναι αξιόπιστες.

-Προσέχετε πού κάνετε sign in. Αν η διεύθυνση σας ξεκινά από https://, τα δεδομένα σας προστατεύονται καλύτερα.

-Κλειδώνετε πάντα την οθόνη του υπολογιστή, του tablet ή του smartphone σας μετά τη χρήση ή επιλέξετε να κλειδώνει αυτόματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.