Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Υγειονομική και νοσοκομειακή περίθαλψη ανέργων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για έναν ακόμη χρόνο θα έχουν υγειονομική και νοσοκομειακή περίθαλψη οι άνεργοι, σύμφωνα με διάταξη του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εργασίας, που θα καταθέσει μέσα στις επόμενες ημέρες ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης. Συγκεκριμένα οι άνεργοι θα καλύπτονται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2014.

Πρόκειται για κάλυψη παροχών ασθενείας με δαπάνη του ΟΑΕΔ (θα καταβάλλει εισφορά 6,45% επί του κατώτατου ημερομισθίου). Να σημειωθεί ότι ήδη έχει παραταθεί η παροχή υγειονομικής και νοσοκομειακής περίθαλψης σε εργαζόμενους με μόνο 50 ημέρες ασφάλισης, ενώ οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά θα έχουν αντίστοιχο δικαίωμα με 70 ημέρες ασφάλισης είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος είτε κατά το τελευταίο 15μηνο.

Στο σχέδιο νόμου αναφέρεται ότι «λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης και της μακροχρόνιας ανεργίας σε πολλούς τομείς και κλάδους της οικονομίας με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην συμπληρώνουν τις απαιτούμενες ημέρες εργασίας – ασφάλισης και να παραμένουν ανασφάλιστοι για υγειονομική και νοσοκομειακή περίθαλψη, κρίνεται σκόπιμη η θέσπιση των διατάξεων αυτών ώστε να δοθεί το δικαίωμα κάλυψης των ίδιων και των μελών οικογένειάς τους».

Σύμφωνα με την διάταξη «η ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 5 του ν. 2768/1999 (Α,273) και της παρ. Α2 του άρθρου 138 του ν.4052/2012 (Α,41), παρατείνεται μέχρι την 28 Φεβρουαρίου 2014. Κατά τα λοιπά ισχύουν τα αναφερόμενα στις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 5 του ν.2768/1999 και ο ΟΑΕΔ υποχρεούται να καταβάλλει την προβλεπόμενη εισφορά στους οικείους ασφαλιστικούς οργανισμούς».


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.