Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΕΣΑμεΑ: «Κ. Στουρνάρα, ακόμη αναμένεται η υλοποίηση των δεσμεύσεών σας προς τα ΑμεΑ» Το αναπηρικό κίνημα δηλώνει ενάντιο στην επιβολή οποιουδήποτε νέου φόρου ακινήτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 01.02.2013

Τα άτομα με αναπηρία δεν μπορούν να μην ανησυχούν όταν η εκάστοτε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών αγνοεί συστηματικά το αίτημα της Ε.Σ.ΑμεΑ να υπολογιστεί το πρόσθετο κόστος κάλυψης αναγκών που πηγάζει από την κάθε αναπηρία και να ληφθεί αυτό το πρόσθετο κόστος υπόψη στο σχεδιασμό και στη λήψη οικονομικών μέτρων.

Αφορμή για τη διατράνωση του αιτήματος οι ειδήσεις των τελευταίων ημερών για την επιβολή νέου φόρου στα ακίνητα, ο οποίος ενδέχεται να αφορά ακόμα και τους μικροϊδιοκτήτες.

Απόλυτα δικαιολογημένη είναι η αναστάτωση συνταξιούχων και εργαζόμενων ΑμεΑ που παρέλαβαν εχθές μειωμένες τις συντάξεις και τους μισθούς τους. Απόλυτα δικαιολογημένη είναι η αναστάτωση των συνταξιούχων αναπηρίας των 720€, οι οποίοι για πρώτη φορά το έτος 2012 κατέβαλαν φόρο εισοδήματος. Απόλυτα δικαιολογημένη είναι η αναστάτωση χιλιάδων «φυλακισμένων» στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ, των οποίων έχει ανασταλεί η σύνταξη ή το προνοιακό επίδομα. Είναι απόλυτα δικαιολογημένη η αναστάτωση χιλιάδων μικροσυνταξιούχων και χαμηλόμισθων της αναπηρικής οικογένειας που καλούνται σε πολλές περιπτώσεις να καταβάλλουν συμμετοχή για τα φάρμακα, ιατρικές διαγνωστικές εξετάσεις κ.λπ.

Οι δεσμεύσεις του υπουργού Οικονομικών περί «βοήθειας των οικονομικά ασθενέστερων και εξαίρεση των χαμηλότερων εισοδημάτων από τη φορολογία» ΔΕΝ καθησυχάζουν, αφού το πάγιο αίτημα της Ε.Σ.ΑμεΑ για την υπαγωγή στο μειωμένο συντελεστή του ΕΕΤΗΔΕ και των ατόμων με ποσοστό αναπηρίας 67% στους οποίους ανήκουν και άτομα με μόνιμες και βαριές αναπηρίες όπως θαλασσαιμικοί, άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας, ινσουλινοεξαρτώμενοι διαβητικοί με επιδεινούμενες επιπλοκές κ.λπ., δεν έχει ικανοποιηθεί. Ακόμη αναμένεται η υλοποίηση των δεσμεύσεων του κ. Στουρνάρα ότι θα αντιμετωπιστούν οι κατηγορίες της βαριάς αναπηρίας με ενιαίο τρόπο και θα υπάρξει τροποποίηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που αφορούσε στις συνταξιοδοτικές διατάξεις του ν. 4093/2012.

Η Ε.Σ.ΑμεΑ. καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, την Κυβέρνηση, τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου να αναλογιστούν ότι σε αυτή την οικονομική κρίση που χαρακτηρίζεται για την ένταση και τη διάρκειά της, η έλλειψη συντονισμένων, προστατευτικών οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών για την προστασία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Η επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών επισυνάπτεται.

Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 118 KB)
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 94 KB)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.