Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Τρομάζει ο αριθμός των ανεμβολίαστων παιδιών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι καταγγέλλουν παιδίατροι του Ηρακλείου Κρήτης.

Τρομάζει ο αριθμός των παιδιών που δεν έχουν εμβολιαστεί στο Ηράκλειο. Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την ανεργία που μαστίζει τους νέους γονείς στην Ελλάδα έχει δυσκολέψει τόσο πολύ την κατάσταση ώστε να φτάνουν στο σημείο να μην μπορούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με την παιδίατρο Ελένη Κόκορη, όλα τα παιδιά του Ηρακλείου που ανήκουν στη Πρόνοια δεν έχουν εμβολιαστεί με σοβαρές ασθένειες όπως αυτή του πνευμονόκοκκου και του κοκίτη να αποτελούν σοβαρή απειλή για την υγεία τους.
Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό αφού καθημερινά τα παιδιά προσβάλλονται από ασθένειες. Σύμφωνα με την κυρία Κόκορη, «μέχρι πρότινος το Υγειονομικό παρείχε 100 εμβόλια όμως αυτά δεν ήταν αρκετά» ενώ συνεχίζει τονίζοντας «πως υπάρχει σοβαρό έλλειμμα εμβολίων».

Καθημερινά τα παιδιά στα σχολεία έρχονται σε πολύ στενή επαφή μεταξύ τους και έτσι είναι πολύ εύκολο μια επιδημία να κάνει την εμφάνιση της. Για το λόγο αυτό η Ελληνική Εταιρία Παιδιάτρων έχει ανοίξει λογαριασμό στην Αγροτική Τράπεζα με σκοπό να συγκεντρωθούν όσο τον δυνατόν περισσότερα χρήματα έτσι ώστε παιδιά που παραμένουν ανεμβολίαστα να εμβολιαστούν.


Πηγή: http://prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.