Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Συμβουλές για υγιεινή διατροφή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μυστικά που εξασφαλίζουν υγεία και ευεξία.

Ακολουθείστε τις μικρές συμβουλές που ακολουθούν για μια σωστή και υγιεινή διατροφή...

Η «θαυματουργή» λεμονάδα: Αν ψάχνεις για έναν υγιεινό τρόπο να σβήσεις τη δίψα σου, μπορείς να δοκιμάσεις να φτιάξεις τη δική σου λεμονάδα. Δροσερή, απολαυστική και -κυρίως- ελαφριά, δηλαδή χωρίς περιττές θερμίδες.

Στύψε ένα λεμόνι και διάλυσέ το σε ένα ποτήρι νερό. Στη συνέχεια, βάλε λίγο μέλι (το οποίο είναι αντιοξειδωτικό). Έτσι θα περιορίσεις τις θερμίδες που καταναλώνεις, θα μειώσεις τα συντηρητικά που προσλαμβάνεις, ενώ, σύμφωνα με νέα έρευνα του πανεπιστήμιο του Οχάιο, το υπέροχο αρωματικό λεμόνι θα σου φτιάξει τη διάθεση.


Μαγνήσιο: Νέες μελέτες αναδεικνύουν το μαγνήσιο σε έναν από τους πιο ισχυρούς συμμάχους για την υγεία μας.

Σύμφωνα με το American Journal of Clinical Nutrition, μία μερίδα φαγητού πλούσια σε μαγνήσιο μπορεί να σε βοηθήσει να περιορίσεις τον κίνδυνο εγκεφαλικού κατά 8%. Απόλαυσε λοιπόν καθημερινά αβοκάντο, φασόλια και πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Η υγεία της καρδιάς: Φέρσου ευγενικά στην καρδιά σου και τόνωσε την υγεία της αντικαθιστώντας μία μερίδα κόκκινου κρέατος την ημέρα με κόκκινα φασόλια.

Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, με αυτήν την εύκολη διαχείριση του μενού σου, θα περιορίσεις κατά 19% τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, σύμφωνα με νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Μούρα: Ένταξε τα μούρα στο διατροφικό σου πρόγραμμα και θα δεις τον αριθμό των λιπωδών κυττάρων στο σώμα σου να μειώνεται έως και 73%. Αυτό τουλάχιστον διατείνονται αμερικανοί επιστήμονες.

Πώς δρουν; Τα μούρα, που έχει αποδειχθεί ότι σε προφυλάσσουν από τις καρδιοπάθειες και το διαβήτη τύπου 2, περιέχουν υψηλά επίπεδα πολυφαινολών, χημικών ενώσεων με αντιοξειδωτική δράση που παρέχουν πολλά οφέλη στην υγεία.

Απόλαυσέ τα στις φρουτοσαλάτες, στα κέικ, στο γιαούρτι και σε χυμό.

Πλύσιμο των τροφών: Ένας νεροχύτης κι ένας φούρνος μικροκυμάτων φαίνεται πως αποδεικνύονται σε σημαντικά όπλα στον αγώνα κατά των τροφικών δηλητηριάσεων, με βάση τα αποτελέσματα νέας έρευνας που δημοσιεύτηκε στο έντυπο Food Control.

Οι ερευνητές πήραν καυτερές πιπεριές με σαλμονέλα, τις οποίες βύθισαν γρήγορα στο νερό, κι έπειτα τις έβαλαν στο φούρνο μικροκυμάτων για 25 δευτερόλεπτα. Τέλος, τις ξαναβούτηξαν σε καθαρό παγωμένο νερό. Το αποτέλεσμα; Οι πιπεριές ήταν ξανά ασφαλείς προς κατανάλωση.

Παστεριωμένα αυγά: Η σαλάτα του Καίσαρα παραμένει η αγαπημένη σου, ακόμα κι αν παραμονεύει ο κίνδυνος της σαλμονέλας, λόγω του νωπού αυγού που χρησιμοποιείται στη χαρακτηριστική σως με την οποία συνοδεύεται. Γι’ αυτό όμως δεν χρειάζεται να ανησυχείς πια.

Επιστήμονες έχουν αναπτύξει μία νέα μέθοδο παστερίωσης, κατά την οποία το αυγό εμβαπτίζεται σε ζεστό νερό που δεν περιέχει χημικά και σκοτώνει τα βακτήρια χωρίς να αλλοιώνει τη σύστασή του. Προτίμησε λοιπόν τα παστεριωμένα αυγά.


Πηγή: http://www.myself.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.