Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Τα ΑμεΑ, οι αξιόπιστοι ψεύτες και η Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου (τους)

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παρά τις περί του αντιθέτου ρητές δεσμεύσεις στην ηγεσία του αναπηρικού κινήματος των... αξιότιμων και αξιόπιστων υπουργών οικονομικών και εργασίας, στον πρόσφατο νόμο Κύρωσης των περιβόητων Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου δεν συμπεριελήφθηκε ούτε μία (!) ρύθμιση εξαίρεσης που να προστατεύει τους πλέον “ευάλωτους των ευάλωτων” ανθρώπους με αναπηρία και τις οικογένειές τους.

Με επιστολή της προς όλη την πολιτική ηγεσία του τόπου (sic) η εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ αιτείται το αυτονόητο, δηλαδή (τι άλλο;) την τήρηση των δεσμεύσεων. Ο αξιότιμος και αξιόπιστος κ.κ. πρωθυπουργός και οι αξιότιμοι και αξιόπιστοι κ.κ. κυβερνητικοί συνδαιτημόνες και υπουργοί του καλούνται να αποδείξουν ότι η αξιοπιστία τους δεν εξαντλείται στην μη τήρηση των δεσμεύσεών τους (αξιόπιστοι ψεύτες) αλλά μπορεί ενίοτε να προσεγγίζει και την συμβατική έννοια του όρου. Η παλιά καλή και παραδοσιακή περί αξιοπιστίας εννοιολογική προσέγγιση, σύμφωνα με την οποία αξιόπιστος είναι ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ που συστηματικά δεν ψεύδεται και όχι ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ που συστηματικά ψεύδεται.

Σε αναζήτηση της παραδοσιακής καλής εποχής όπου οι έννοιες δεν μετατοπίζονταν 180 μοίρες και επικοινωνούνταν αυτάρεσκα μέσω του εξουσιαστικού καθρέπτη (το δεξιό που δείχνει αριστερό είναι δεξιό αλλά απεικονίζεται ως αριστερό), χρήσιμο για λόγους ... προσανατολισμού είναι να υπενθυμηθεί ότι (αντιγράφουμε από την επιστολή της εθνικής συνομοσπονδίας ΑμεΑ): 1) Οι εργαζόμενοι με αναπηρία και οι γονείς/κηδεμόνες/σύζυγοι ατόμων με βαριές αναπηρίες έχουν υποστεί όλες τις μειώσεις που έχουν επιβληθεί στους μισθούς τους από την έναρξή της οικονομικής κρίσης έως και σήμερα. Ειδικά οι εργαζόμενοι με αναπηρία και οι εργαζόμενοι που στην έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση και 2) Οι συνταξιούχοι με αναπηρία είτε λαμβάνουν συντάξεις γήρατος (δικαιούχοι των ευνοϊκών ρυθμίσεων του ν. 612/77) είτε αναπηρίας και συνταξιούχοι γονείς, κηδεμόνες, σύζυγοι ατόμων με αναπηρία του ιδιωτικού τομέα βρίσκονται σε δεινή θέση, αφού στο νόμο Κύρωσης των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου δεν συμπεριλήφθηκε ουδεμία ρύθμιση εξαίρεσής τους τόσο από τις επώδυνες μειώσεις που επιβλήθηκαν στις συντάξεις όσο και από το μέτρο της κατάργησης των δώρων εορτών και αδείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.