Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ο «παραδοσιακός» άντρας κάνει πιο πολύ σεξ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι γυναίκες όμως θέλουν να τις βοηθά στις δουλειές του σπιτιού.

Εντάξει λεβέντες, αφήστε κάτω τις ηλεκτρικές σκούπες, απομακρυνθείτε από το νεροχύτη και… βάλτε ρότα για την κρεβατοκάμαρα!

Ερευνητές ισχυρίζονται ότι τα ζευγάρια που τηρούν τους παραδοσιακούς ρόλους των φύλων κάνουν έρωτα 20 φορές περισσότερο το χρόνο.

Σύμφωνα με τους ίδιους τα ζευγάρια κατά μέσο όρο κάνουν σεξ πέντε φορές το μήνα. Όταν όμως οι δουλειές του σπιτιού είναι αποκλειστική ευθύνη των γυναικών, η συχνότητα των ερωτικών συνευρέσεων αυξάνεται κατά 1,6 φορές το μήνα κατά μέσο όρο, συγκριτικά με εκείνα τα ζευγάρια όπου ο άντρας έχει ενεργό ρόλο στα «του νοικοκυριού».

Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι όταν ο άντρας συμμετείχε στις δουλειές του σπιτιού και βοηθούσε τη σύντροφό του, εκείνη το εκτιμούσε και… ως «αντάλλαγμα» του πρόσφερε ικανοποίηση στο κρεβάτι.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης Dr Sabino Kornrich από το Ινστιτούτο Juan March της Μαδρίτης, ωστόσο, οι έρευνες αυτές δεν εστίαζαν στο είδος των εργασιών που αναλάμβανε ο άντρας.

«Οι άντρες που έκαναν δουλειές που χαρακτηρίζονται ως “γυναικείες” ανέφεραν ότι είχαν λιγότερες σεξουαλικές συνευρέσεις. Παρομοίως στα ζευγάρια που οι άντρες αναλάμβαναν “τις αντρικές δουλειές” όπως επισκευές, συντήρηση αυτοκινήτου κτλ, οι ερωτικές τους επαφές είχαν μεγαλύτερη συχνότητα. Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν τη σημασία του ρόλου των δύο φύλων στην κοινωνία και πώς αυτός συνδέεται με τη σεξουαλική συχνότητα σε έναν ετεροφυλόφιλο γάμο» είπε ο ίδιος.

Στην έρευνα που διεξήχθη από το πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον και δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση American Sociological Review συμμετείχαν 4.500 ετεροφυλόφιλα ζευγάρια από τις ΗΠΑ, με μέσο όρο ηλικίας τα 40 και κάτι.

Η ομάδα των ερευνητών ισχυρίζεται ότι η υιοθέτηση των «παραδοσιακών ρόλων» είναι σημαντική για τη σεξουαλική επιθυμία. «Ο ορισμός της ελκυστικότητας συνδέεται με την ιδέα της αρρενωπότητας και της θηλυκότητας» πρόσθεσε ο Dr Kornrich.

Ο ίδιος προειδοποιεί ωστόσο τους άντρες που θα βρουν σε αυτήν την έρευνα την «ευκαιρία» να «φορτώσουν πάλι όλες τις δουλειές στις γυναίκες τους»: «Όσοι αρνηθούν να βοηθήσουν στις δουλειές του σπιτιού, αυξάνουν τις πιθανότητες να έρθουν σε σύγκρουση με τις συζύγους τους και να μειώσουν το αίσθημα “συζυγικής ικανοποίησης” των συντρόφων τους».

Κι αυτό γιατί το αίσθημα «συζυγικής ικανοποίησης» των γυναικών συνδέεται άμεσα με το κατά πόσο οι άντρες βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.