Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Τη διατήρηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων διεκδικούν οι εργαζόμενοι στο ΤT

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το υπουργείο έχει προτείνει μείωση του μισθολογικού κόστους κατά 30%.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή το Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζόμενων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με αντικείμενο τις προτάσεις για τη μείωση του μισθολογικού κόστους.

Οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο διεκδικούν τη διατήρηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων θέμα που θα θέσουν στην Γενική τους Συνέλευση.

Σημειώνεται πως το υπουργείο Οικονομικών, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η Διοίκηση της νεοϊδρυθείσας τραπέζης και ο Σύλλογος Εργαζομένων Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου συμφώνησαν στη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας στο Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Το υπουργείο Οικονομικών, μετά από συνεννόηση με την τρόικα, πρότεινε στους εργαζομένους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου την διασφάλιση όλου του προσωπικού και των θέσεων εργασίας υπό την προϋπόθεση ότι το συνολικό μισθολογικό κόστος θα μειωθεί κατά 30%.

Αυτό σημαίνει πως οι συνολικές αμοιβές του προσωπικού θα μειωθούν σε απόλυτο νούμερο από 125 εκατ. ευρώ, στα 87,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με όσα συμφωνήθηκαν κατά την υλοποίηση της ενέργειας αυτής θα εφαρμοσθεί ως βάση η κλαδική σύμβαση της ΟΤΟΕ, θα ληφθεί πρόνοια να προστατευθούν οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι και πριν την υλοποίηση των μειώσεων θα προηγηθεί διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών.

Παραλλήλως, συμφωνήθηκε να σχεδιασθεί και να εφαρμοσθεί από την Διοίκηση της νεοϊδρυθείσας τραπέζης πρόγραμμα οικειοθελούς αποχωρήσεως υπαλλήλων δια μέσου προγράμματος εθελουσίας εξόδου. Το τελικό δε οικονομικό αποτέλεσμα του προγράμματος αυτού θα συνδιαμορφώσει την τελική μεταβολή του μισθολογικού κόστους.

Συγκεκριμένα η διοίκηση του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου έχει δεσμευτεί ότι η ωφελεία από την εθελουσία για την εταιρεία, θα διανεμηθεί στους εργαζόμενους για να απαλύνει όπως είπε την δραστική μείωση του μισθολογικού κόστους που φτάνει μεσοσταθμικά το 30%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.