Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

Ερευνητές δοκιμάζουν εμβόλιο κατά του Alzheimer

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σημαντική ανακάλυψη από Καναδούς επιστήμονες.

Καναδοί επιστήμονες σε συνεργασία με φαρμακευτική εταιρεία πέτυχαν σημαντικό βήμα στην έρευνα για τη νόσο του Alzheimer.

Θεωρούν τώρα πιθανό να αναπτυχθεί εμβόλιο που θα βοηθά ασθενείς με αυτού του είδους την άνοια αλλά και στην πρόληψη της νόσου σε όσους αντιμετωπίζουν αυξημένες πιθανότητες.

Ερευνητές του L' Université Laval, στο Κεμπέκ, και της GlaxoSmithKline, ανακάλυψαν τρόπο να ενεργοποιούν τους μηχανισμούς φυσιολογικής άμυνας στον εγκέφαλο ασθενών με Alzheimer.

Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, η νόσος Alzheimer είναι η πιο κοινή αιτία άνοιας. Άνθρωποι με συγγενή πρώτου βαθμού, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης της πάθησης.

Η κύρια ανακάλυψη της ερευνητικής ομάδας ήταν ο εντοπισμός ενός μορίου, του MPL, που ωθεί κύτταρα ανοσοποιητικού σε δράση στον εγκέφαλο. Η GSK έχει χρησιμοποιήσει το μόριο σε άλλες έρευνες με ασφάλεια για χρόνια.

Έχοντας εγχύσει εβδομαδιαίως το MPL στους ποντικούς για 12 εβδομάδες, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το 80% των πλακών είχε εξαφανιστεί. Οι ποντικοί επίσης έδειξαν βελτιωμένη ικανότητα να μάθουν νέες εργασίες.

Οι ερευνητές οραματίζονται αρκετές μελλοντικές χρήσεις για το MPL. Η ενδομυϊκή έγχυση σε ασθενείς με τη νόσο θα επιβράδυνε την εξέλιξή της. Το MPL σε εμβόλιο θα μπορούσε να δώσει ώθηση στη φυσική ανοσία των ασθενών με Alzheimer να παράγουν αντισώματα έναντι της β -αμυλοειδούς. Το εμβόλιο θα μπορούσε επίσης να δρα ως προστατευτικό μέτρο για ανθρώπους με αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν τη νόσο.


Πηγή: http://www.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.