Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Πληροφορίες για το σχέδιο "Αθηνά"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Υπουργείου Παιδείας, που επικαλείται το rightnews.gr το «σχέδιο Αθηνά» βρίσκεται προ των πυλών και έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες για την άμεση εφαρμογή του.

Το «σχέδιο Αθηνά» προβλέπει τη δημιουργία 2 Πανεπιστημίων στον Νομό Αττικής, τα οποία θα ονομάζονται «Αττικά Πανεπιστήμια» και θα περιλαμβάνουν όλα τα Πανεπιστήμια του Νομού Αττικής που υπάρχουν ήδη. Στο πρώτο Πανεπιστήμιο θα υπάρχουν όλες οι σχολές με Θεωρητική και Οικονομική κατεύθυνση και στο δεύτερο όλες εκείνες οι σχολές που θα έχουν Θετική και Τεχνολογική κατεύθυνση.

Αντίστοιχα, δημιουργείται ένα Τεχνολογικό Ίδρυμα σε όλο το Λεκανοπέδιο, το οποίο θα φέρει την ονομασία «Αττικό Τ.Ε.Ι.» και θα αποτελείται από το ΤΕΙ Πειραιά, το ΤΕΙ Αθήνας, το ΤΕΙ Χαλκίδας και την ΑΣΠΑΙΤΕ.

Όπως καταλαβαίνουμε όλοι αυτές οι αλλαγές δεν έχουν να κάνουν απλά με αλλαγές στην ονομασία των Ιδρυμάτων, αλλά αφορούν συγχωνεύσεις τμημάτων και διοικήσεων των Πανεπιστημίων και των Τ.Ε.Ι.

Είναι άκρως σημαντικό να δούμε τι ακριβώς θα προβλέπεται για τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους των Ιδρυμάτων που όπως είναι πολύ λογικό θα αισθάνονται μεγάλη ανασφάλεια από τις νέες δομές που δημιουργούνται στον χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.