Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Τι θα πληρώσουμε για ΦΑΠ το 2013

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τουλάχιστον ένα φόρο κάθε μήνα θα πληρώνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων έως το τέλος του έτους.

Μέχρι την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου όσοι έλαβαν στο τέλος Δεκεμβρίου ειδοποιητήρια για την πληρωμή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας του 2010 θα πρέπει να πληρώσουν στην εφορία τους τις δυο δόσεις του φόρου (την πρώτη και την δεύτερη) ενώ η τρίτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Τον Μάρτιο η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αρχίσει να στέλνει τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή του ΦΑΠ του 2011, ο οποίος θα πρέπει να καταβληθεί σε τρεις μηνιαίες δόσεις. Τον Ιούνιο θα ξεκινήσει και η αποστολή του ΦΑΠ του 2012.

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης, διευκρίνισε ότι τελικά αποφασίστηκε τα ειδοποιητήρια για τον ΦΑΠ του 2011 και του 2012 να αποσταλούν ξεχωριστά στους φορολογούμενους και όχι σε ένα ειδοποιητήριο και σε 10 μηνιαίες δόσεις όπως είχε διαρρεύσει αρχικά από το οικονομικό επιτελείο.

Ο ΦΑΠ του 2011 και του 2012 υπολογίζεται ότι θα επιβληθεί σε περισσότερους από 500.000 ιδιοκτήτες που έχουν στην κατοχή τους ατομική περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ.

Επίσης μέχρι τον Απρίλιο ή το Μάιο θα ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώνουν τις υπόλοιπες δόσεις που έμειναν από το «χαράτσι» στα ακίνητα το οποίο θα συνεχίσει να έρχεται μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Στο δεύτερο εξάμηνο του 2013 θα κληθούν να πληρώσουν το νέο ενιαίο φόρο ακινήτων ο οποίος θα επιβληθεί και στα αγροτεμάχια και τα ακίνητα που βρίσκονται εκτός σχεδίου. Το σχέδιο για το νέο φόρο στα ακίνητα αναμένεται να εξετασθεί στη σημερινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για το φορολογικό στο υπουργείο Οικονομικών.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.