Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Ενιαίος ΦΠΑ με εντολή της τρόικας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την καθιέρωση ενός ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ στα επίπεδα του 19% ή του 21% σχεδιάζει η κυβέρνηση έπειτα από υπόδειξη της τρόικας, ο οποίος θα ισχύσει από το ερχόμενο καλοκαίρι και θα αντικαταστήσει τους ισχύοντες συντελεστές Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.

Η ενοποίηση του ΦΠΑ στα επίπεδα του 19% ή 21% συνεπάγεται αύξηση της επιβάρυνσης σε ό,τι φορολογείται σήμερα με ΦΠΑ 13%, δηλαδή στα μη παρασκευασμένα είδη διατροφής, στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και φυσικού αερίου, στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, στα κόμιστρα των ταξί, στην ιατρική και τη νοσοκομειακή περίθαλψη.

Από την άλλη πλευρά, η απόφαση αυτή εκτιμάται ότι θα δώσει μια βαθιά ανάσα στην αγορά, καθώς θα μειωθεί ίσως και κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες ο ΦΠΑ 23% που επιβάλλεται σήμερα στα περισσότερα προϊόντα τα οποία διακινούνται στην αγορά, αλλά και σε όλο το φάσμα της παροχής υπηρεσιών.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να εντάξει τις αλλαγές αυτές στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα οριστικοποιηθεί το ερχόμενο καλοκαίρι.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.