Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Μυστικό σχέδιο για παροχές σε ασθενείς ομάδες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα έσοδα και τα πρόστιμα από φοροδιαφυγή δίνουν ανάσες.

«Όταν οι αριθμοί ευημερούν, τότε και οι πολίτες ευημερούν», δήλωσε προχθές ο Γιάννης Στουρνάρας.

Μπορεί πολλοί να θεώρησαν ότι πρόκειται για ευφυολόγημα, αλλά επί της ουσίας συμπυκνώνει τη γραμμή, που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση το προσεχές διάστημα.

Η επίτευξη του στόχου των εσόδων για το 2012 και τα πιθανολογούμενα επιπλέον έσοδα το 2013 από τη φοροδιαφυγή, με τον εξονυχιστικό έλεγχο όλων των λιστών των μεγαλοκαταθετών στο εξωτερικό, που μπορεί να φέρει από πρόστιμα πάνω από 2 δισ. ευρώ και - υπό την προϋπόθεση ότι θα ελέγχονται οι δαπάνες - θα δώσει τη δυνατότητα, περιορισμένα μεν αλλά στοχευμένα, στην κυβέρνηση να αρχίσει να αποκαθιστά αδικίες.

Χαμηλοσυνταξιούχοι, χαμηλόμισθοι και ειδικές ομάδες, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, μπορεί σε πρώτη φάση μέσω επιδομάτων να ενισχυθούν, αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές.

Η κυβέρνηση αρχίζει μυστικά να σχεδιάζει και να μελετά τις κοινωνικές παροχές, που μπορεί να κάνει, νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό, ώστε αν όλα βαίνουν καλώς, να είναι έτοιμη και να αιφνιδιάσει πολιτικούς αντιπάλους και πολίτες, δείχνοντας ότι έχει την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει και τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά.

Δεν είναι τυχαίο ότι ασκούνται διώξεις και παραπέμπονται σε δίκες μεγαλοσχήμονες και επιχειρηματίες, που ήταν στο απυρόβλητο, είχαν «μεγάλη ζωή», ενώ φέσωναν το Δημόσιο.

Οι πολίτες θα αντιληφθούν ότι η κυβέρνηση «δεν εκβιάζεται, δεν τρομοκρατείται από κανένα συμφέρον, είτε είναι επιχειρηματικό, είτε είναι συντεχνιακό και πως προσπαθεί να προστατεύσει τα συμφέροντα των πολιτών, που υπομένουν και κάνουν θυσίες», υπογραμμίζει στέλεχος του επιτελείου του κ. Σαμαρά.

Το γεγονός ότι υπάρχουν και καλά νέα στην οικονομία, που δείχνουν πως υπάρχει απόδοση και αποτελεσματικότητα, θα φέρει και κοινωνικές παροχές και αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης, υπογραμμίζουν κορυφαία στελέχη, ενώ - όπως λένε - το φορολογικό νομοσχέδιο, με τις ρυθμίσεις περί φοροδιαφυγής και το ασφυκτικό σύστημα ελέγχου των περιουσιακών στοιχείων όλων, θα δώσει νέες δυνατότητες για να δείξει η κυβέρνηση το κοινωνικό της πρόσωπο.

Σε κάθε περίπτωση, κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου δηλώνει πως όλα αυτά είναι πρώιμα, μπορεί να υπάρχουν ως σκέψεις, αλλά δεν πρέπει ούτε καν να εκστομίζονται, για να μη θεωρήσουν αφενός οι πολίτες ότι μπορεί να υπάρξει χαλάρωση, αφετέρου να μην κόψει η τρόικα εκ των προτέρων οποιαδήποτε πρωτοβουλία, αφού ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.