Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Αγρίνιο: Τέλος καλό για τον 5χρονο Σπύρο - Θα περάσει επιτέλους από επιτροπή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έστω και με εντελώς αδικαιολόγητη καθυστέρηση ενός έτους, ο 5χρονος Σπύρος θα περάσει, επιτέλους, από Επιτροπή, στις 7 Φεβρουαρίου

Το σχετικό δημοσίευμά της εφημερίδας "Συνειδηση", έφτασε βέβαια στα κεντρικά του ΙΚΑ στην Αθήνα και το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας ενημέρωσε ήδη τους γονείς του μικρού ότι στις 7 Φεβρουαρίου, ημέρα Πέμπτη, η επιτροπή θα είναι στη θέση της… και ο Γολγοθάς τελειώνει.

Θυμίζουμε ότι ο Σπύρος πάσχει από σπαστική παραπληγία και είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. Το μικρό επίδομα αναπηρίας που η πολιτεία υποχρεούται να χορηγεί κόπηκε τον περασμένο Φεβρουάριο και έκτοτε άρχισε το μαρτύριο.

Στη «Σ» χαιρόμαστε που συμβάλαμε στο να επιλυθεί ένα γραφειοκρατικό – διαδικαστικό ζήτημα που επί 10 μήνες δεν μπορούσε να λυθεί, δεν χαιρόμαστε όμως καθόλου που η πολιτεία εξακολουθεί να λειτουργεί περιπτωσιολογικά. Όπως και στην περίπτωση του 15χρονου Αντώνη που, ενώ υπήρχαν ειδικά αυτοκίνητα και οδηγοί, η ασυνεννοησία και η ευθυνοφοβία των αρμοδίων του είχε κλείσει την πόρτα του σχολείου, έτσι και στην περίπτωση του 5χρονου Σπύρου… έπρεπε πρώτα να γίνει πρωτοσέλιδο η ιστορία, να φωνάζουμε, να καταγγείλουμε και μετά όλα να γίνουν όπως έπρεπε, σε χρόνο μάλιστα ρεκόρ. Γιατί; Κρατάμε όμως τη θετική πλευρά των πραγμάτων, που στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι άλλη απ’ το ότι όλοι ευαισθητοποιήθηκαν και έσπευσαν να κάνουν όλα όσα χρειαζόταν, ώστε να συγκροτηθεί η Επιτροπή και να πιστοποιηθεί η αναπηρία του παιδιού.

Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι δύο μόνο ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος απ’ την εφημερίδα μας, οι αρμόδιοι του ΙΚΑ στην Αθήνα επικοινώνησαν μαζί μας ζητώντας μας τα στοιχεία της οικογένειας, ώστε να έρθουν σε επαφή με τους γονείς του μικρού και να δρομολογήσουν τα καθέκαστα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.