Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

«Κλοπή η έξοδος χωρίς πληρωμή»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι έμποροι ζητούν νέα πινακίδα δίπλα σε αυτή του «Δεν πληρώνω χωρίς απόδειξη».

Την ανάρτηση μιας δεύτερης πινακίδας, δίπλα σε εκείνη που προτρέπει τους καταναλωτές να μην πληρώσουν όσα έχουν αγοράσει αν δεν λάβουν απόδειξη ή τιμολόγιο, συνιστά στις επιχειρήσεις-μέλη του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).

Στην προτεινόμενη από τον ΕΣΘ πινακίδα, οι καταστηματάρχες καλούνται να υπενθυμίζουν στους καταναλωτές ότι η έξοδος του προϊόντος από το κατάστημα χωρίς πληρωμή συνιστά κλοπή.

Αναλυτικότερα, η ανάρτηση της πρώτης πινακίδας, η οποία πρέπει ν΄αναγράφει, στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα, ότι «ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει εάν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο (απόδειξη ή τιμολόγιο)», είναι υποχρεωτική, βάσει αγορανομικής διάταξης.

Σύμφωνα όμως με τον ΕΣΘ, η πινακίδα αυτή «μπορεί να παρερμηνευτεί από οποιονδήποτε, καθώς είναι παράνομο και θεωρείται αδίκημα κλοπής ο καταναλωτής να πάρει τα προϊόντα και να αποχωρήσει από το κατάστημα χωρίς να πληρώσει».

Για το λόγο αυτό ο ΕΣΘ συστήνει στους καταστηματάρχες ν' αναρτούν συμπληρωματικά -επίσης στις δύο γλώσσες- και την εξής πινακίδα: «Έξοδος του προϊόντος από το κατάστημα χωρίς πληρωμή μπορεί να επισύρει το ποινικό αδίκημα της κλοπής».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου η συμπληρωματική πινακίδα θα συνεισφέρει στη διατήρηση της ομαλότητας των συναλλαγών και θα προστατεύσει επιχειρήσεις και καταναλωτές από άσκοπα δικαστήρια και έξοδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.