Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Εγκαίνια του παιδικού σταθμού της Αποστολής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα φιλοξενεί 60 παιδιά απόρων κυρίως οικογενειών.

Την αγκαλιά της στα παιδιά των οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, λόγω της οικονομικής κρίσης άνοιξε σήμερα ο φιλανθρωπικός οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών θέτοντας σε λειτουργία τον Παιδικό Σταθμό στο Δήλεσι Βοιωτίας.

Ο Παιδικός Σταθμός με την επωνυμία «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, θα φιλοξενεί 60 παιδιά απόρων κυρίως οικογενειών και θα ακολουθεί πρότυπες μεθόδους εκπαίδευσης.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος σε ομιλία του αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανική περιοχή της Βοιωτίας και υπογράμμισε ότι: «στόχος της Αποστολής τα επόμενα χρόνια να σταθεί δίπλα στα παιδιά που βιώνουν καθημερινά την αδιαφορία, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την φτώχεια. Σήμερα πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος, δημιουργούμε μία ακόμη φωλιά στοργής και αγάπης για τα παιδιά της άλλης Ελλάδας, τα παιδιά της οικονομικής κρίσης. Η Εκκλησία με όλες τις δυνάμεις θα συνεχίσει να προσφέρει σίτιση, ένδυση, γιατρό και φάρμακα αλλά κυρίως εκπαίδευση στο μέλλον του τόπου μας τα παιδιά».

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τους χορηγούς την κα Βρούβα Ευτυχία, την ΕΚΥΟ της Εκκλησίας της Ελλάδος, την ΙΝΤΡΑΚΑΤ, και την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.



Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος τόνισε: «Στα πρώτα βήματα του νέου έτους 2013, μας δίνετε σήμερα και αυτή την χαρά ξεχωριστή σε μία εποχή που είναι συννεφιασμένη, όσον αφορά τις συνθήκες της ζωής και την ψυχολογία των συνανθρώπων μας. Γι΄αυτό θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για αυτήν την ευλογία, την οποία οραματιστήκατε ως Ποιμενάρχης της Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας και αργότερα στον πρώτο θρόνο της Εκκλησίας της Ελλάδος συνεχίσατε αυτό το ενδιαφέρον και την αγάπη προς την περιοχή, προς την τοπική Εκκλησία που διακονήσατε σαράντα χρόνια αλλά και στην περιοχή που είναι πολύ κοντά στη γενέτειρα σας στα Οινόφυτα».

Ακόμη, ανέφερε: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι δίνεται η δυνατότητα από σήμερα, στα παιδιά μας να έχουν μία υπεύθυνη καλλιέργεια και μαθητεία και ακόμη περισσότερο μία ανακούφιση στους γονείς, σ΄αυτήν την δύσκολη εποχή που θέλουν ν΄αφήσουν κάπου τα παιδιά τους για να εργαστούν με τα δικά τους έργα που είναι τόσο αναγκαία για την ζωή και την διαβίωση τους. Αναφερθήκατε στους χορηγούς και στο ιστορικό του χώρου, στον Παιδικό Σταθμό «Ευαγγελισμό της Θεοτόκου» όπως τον ονομάσατε, τους ευχαριστούμε και εμείς όλους από καρδίας, ευχαριστούμε για άλλη μία φορά εσάς, τον Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» και τον Διευθυντή κ. Δήμτσα που υλοποίησε τη λειτουργία αυτού του Παιδικού Σταθμού, ευχόμαστε στην Διευθύντρια, όλους τις δασκάλες και εργαζομένους να έχουν δύναμη και φωτισμό για να προσφέρουν στα παιδιά μας σε αυτήν την πιο όμορφη ηλικία τα καλύτερα, τα αληθινά τα γνήσια και προπαντώς όλα που σήμερα ζητούμε και παλαιότερα είχαν παραμεριστεί τα ιδανικά και τις αξίες της ζωής».



Ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολής κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας επεσήμανε ότι: «σήμερα έχουμε την χαρά να εγκαινιάσουμε μια προσπάθεια με γνώμονα το παιδί και την φροντίδα του. Ανακαταλαμβάνουμε την ευθύνη του έργου μετά την ολοκλήρωση του ώστε να υπάρξει στην τοπική κοινωνία ένα σημείο αναφοράς για την αγωγή του παιδιού και την πρώτη του επαφή με το σχολικό περιβάλλον. Το 2013 προτεραιότητα για την Αποστολή έχει το παιδί και μέρος των προσπαθειων μας θα επικεντρωθεί στην φροντίδα τους. Θα σταθούμε δίπλα στις οικογένειες που έχουν παιδιά και θα συνεισφέρουμε στην ανάπτυξη και στη διαπαιδαγώγηση τους. Σημαία μας οι εντολές του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου όλοι μαζί να προσφέρουμε για το παιδί, τα παιδιά μας είναι η ελπίδα και το μέλλον και το υλοποιούμε με ιδιαίτερη αφοσίωση και ζήλο για να μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον».



Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο και τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, ξεναγήθηκε στους σχολικούς χώρους του Παιδικού Σταθμού όπου από το νέο έτος στις εγκαταστάσεις θα λειτουργήσει και Νηπιαγωγείο. Με τον Παιδικό Σταθμό «Ευαγγελισμό της Θεοτόκου» σύντομα θα συνεργαστούν εκπαιδευτικοί οργανισμοί του Ηνωμένου Βασιλείου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.