Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Ασπίδα προστασίας ο εμβολιασμός για υγιή γήρανση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μεγαλώνει δραματικά ο μέσος όρος ηλικίας στον πλανήτη.

Έως το έτος 2050, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι ο αριθμός των ανθρώπων ηλικίας 60 ετών και άνω θα αυξηθεί σε περίπου 2 δισεκατομμύρια, σε σύγκριση με 605 εκατομμύρια το έτος 2000.

Καθώς οι άνθρωποι γηράσκουν, η ικανότητά τους για την καταπολέμηση μολύνσεων μειώνεται, αυξάνοντας τον κίνδυνο πρόσληψης σοβαρών ασθενειών που όμως μπορούν να προληφθούν μέσω εμβολιασμού.

Καθώς ο πληθυσμός των ενηλίκων μεγαλύτερης ηλικίας συνεχίζει να αυξάνεται, η υγιής γήρανση, συμπεριλαμβανομένης της πρόληψης των ασθενειών, αποκτά αυξανόμενη σημασία για τους ενήλικες όλων των ηλικιών.

Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν τη σημασία της σωστής διατροφής και της φυσικής δραστηριότητας, αλλά η υγιής γήρανση αποτελεί μία δια βίου εφαρμογή προληπτικής υγιούς συμπεριφοράς, συμπεριλαμβανομένων εμβολιασμών και διαγνωστικών ελέγχων.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ο εμβολιασμός αποτελεί μία από τις πιο επιτυχημένες και οικονομικές υγειονομικές παρεμβάσεις, καθώς προλαμβάνει από 2 έως 3 εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνο σε ανθρώπους όλων των ηλικιών, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Ο εμβολιασμός των ενηλίκων είναι σημαντικός διότι το ανοσοποιητικό σύστημα εξασθενεί καθώς γερνούν. Μπορεί να έχει θετική επίπτωση στη μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας, βελτιώνοντας έτσι, την ποιότητα ζωής.

Ο ΠΟΥ συστήνει τον εμβολιασμό ενηλίκων για την πρόληψη της γρίπης, του τετάνου, του κοκίτη και της πνευμονιοκοκκικής νόσου, μεταξύ άλλων μολυσματικών ασθενειών.


Πηγή: http://www.healthpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.