Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Τα αλμυρά σνακ ένοχα για την παιδική παχυσαρκία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ενθαρρύνουν τα παιδιά να καταναλώνουν ποτά υψηλής θερμιδικής αξίας.

Τα αλμυρά σνακ φαίνεται πως τροφοδοτούν σε μεγάλο βαθμό την παιδική παχυσαρκία, καθώς ενθαρρύνουν τους νέους να καταναλώνουν ποτά υψηλής θερμιδικής αξίας για να ξεδιψάσουν, επισημαίνουν Αυστραλοί ερευνητές.

Το Πανεπιστήμιο Deakin της Αυστραλίας συγκέντρωσε στοιχεία για τις διατροφικές συνήθειες και τη σωματική δραστηριότητα 4.283 παιδιών ηλικίας από 2 έως 16 ετών. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα 2/3 (ποσοστό 62%) των παιδιών επέλεγαν ροφήματα πλούσια σε ζάχαρη για να ξεδιψάσουν μετά την κατανάλωση σνακ, που περιείχαν μεγάλες ποσότητες αλατιού, όπως τα πατατάκια. Η έρευνα κατέδειξε επίσης ότι τα παιδιά που κατανάλωναν περισσότερα από ένα ποτά υψηλής θερμιδικής αξίας ημερησίως, παρουσίαζαν 34% μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαρα.

Παλιότερη έρευνα του Πανεπιστημίου Deakin είχε δείξει ότι τα παιδιά καταναλώνουν περίπου 6 γραμμάρια αλάτι ημερησίως, ποσότητα 4 φορές μεγαλύτερη από αυτή που συνιστάται.

Η επικεφαλής της έρευνας, Κάρλει Γκριμς, δήλωσε ότι «η διατροφή που περιέχει μεγάλες ποσότητες αλατιού οδηγεί στην αύξηση του σωματικού βάρους, ενώ ταυτόχρονα ευθύνεται για την εμφάνιση σοβαρών προβλημάτων υγείας μακροπρόθεσμα. Το αλάτι αυξάνει την αρτηριακή πίεση, η οποία ευθύνεται σε σημαντικό βαθμό για την εκδήλωση εγκεφαλικών επεισοδίων ή καρδιακών παθήσεων». Τα αποτελέσματα της μελέτης πρόκειται να δημοσιευθούν στο περιοδικό Pediatrics.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.