Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Ανακουφιστείτε από το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αντιμετωπίστε τους πόνους χωρίς φάρμακα.

Το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο χτυπάει περίπου 5-10 ημέρες πριν την εμφάνιση της εμμηνορρυσίας και υποχωρεί τις πρώτες μέρες του κύκλου.

Πονοκέφαλος, ακμή, αϋπνία, αύξηση της όρεξης, δυσκοιλιότητα ή διάρροια, ένταση ή/και πόνος στο στήθος, πόνοι στα οστά ή/και στις αρθρώσεις, και αυξημένη εφίδρωση είναι τα κύρια σωματικά συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, ενώ ο εκνευρισμός, το άγχος, η κατάθλιψη, ο υπερβολικός συναισθηματισμός (εύκολο κλάμα), η υπερδιέγερση ή η μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας, η δυσκολία συγκέντρωσης, η μελαγχολία και η χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι οι ψυχικές διαταραχές που μπορεί να παρατηρηθούν τις ίδιες μέρες.

Κάποιοι γιατροί πιστεύουν ότι έως και το 80% των γυναικών υποφέρουν από προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS). Αν τα συμπτώματα είναι τόσο έντονα που διαταράσσουν την καθημερινότητά σας, μιλήστε με το γυναικολόγο σας.

Αλλιώς, ανακουφίστε τον πόνο με τα παρακάτω μυστικά.

Λυγαριά

Το εκχύλισμα της λυγαριάς (θα το βρείτε σε συμπλήρωμα διατροφής ως chasteberry ή vitex) αυξάνει τα επίπεδα προγεστερόνης στο σώμα και ανακουφίζει από τον πόνο στους μαστούς.

Σε μια γερμανική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση British Medical Journal, διαπιστώθηκε ότι το εκχύλισμα ανακουφίζει επίσης από την οξυθυμία, τις μεταβολές της διάθεσης και τους πονοκεφάλους.

Μαγνήσιο και βιταμίνη Β6

Οι γυναίκες που επηρεάζονται από το PMS παρουσιάζουν μεγαλύτερη ροπή προς την έλλειψη μαγνησίου. Η λήψη 200 με 400 mg μαγνησίου την ημέρα μπορεί να μειώσει τις μεταβολές στη διάθεση, το πρήξιμο, τους πονοκεφάλους και άλλα συμπτώματα.

Βελτιώστε την απορρόφηση μαγνησίου από τον οργανισμό σας με ένα συμπλήρωμα 100-200 mg βιταμίνης Β6 την ημέρα. Η βιταμίνη αυτή είναι επίσης απαραίτητη για την παραγωγή ορμονών που προκαλούν ευφορία, όπως η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη.

Ασβέστιο και βιταμίνη D

Οι γυναίκες που λάμβαναν 1.200 mg ασβεστίου και 4.000 IU βιταμίνης D καθημερινά είχαν τις μισές πιθανότητες να υποφέρουν από κράμπες και πόνους στην κοιλιά συγκριτικά με όσες κατανάλωναν τη μικρότερη ποσότητα των δύο αυτών θρεπτικών στοιχείων, όπως διαπίστωσε μελέτη από το πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης. Οι ποσότητες αυτές καλύπτονται με τέσσερις μερίδες ημιάπαχου γάλακτος.

Φυτικές ίνες

Το PMS συνήθως προκαλείται από ορμονική ανισορροπία – πολύ λίγη προγεστερόνη και πάρα πολλά οιστρογόνα. Οι πλούσιες σε φυτικές ίνες τροφές μπορεί να βοηθήσουν στην αποβολή των πλεονάζοντων οιστρογόνων. Επίσης, επιβραδύνουν την απορρόφηση σακχάρων, εξισορροπώντας τα επίπεδα ενέργειας και καταπολεμώντας την κόπωση.

Μην μπερδεύετε την κατάθλιψη ή τις διαταραχές άγχους με τη μελαγχολία που συνοδεύει την περίοδο. Τα συμπτώματα του PMS εξαφανίζονται μέχρι την τέταρτη μέρα της περιόδου.


Πηγή: http://omorfamystika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.