Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Επιμένει για 25.000 απολύσεις το ΔΝΤ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θεωρεί απαραίτητο ένα νέο «κούρεμα» του δημοσίου χρέους το 2015.

Απομακρύνσεις δημοσίων υπαλλήλων, νέες περικοπές κοινωνικών επιδομάτων και παράταση του μέτρου της έκτακτης εισφοράς προβλέπονται στην έκθεση - φωτιά για την Ελλάδα που έδωσε στη δημοσιότητα το ΔΝΤ.

Μεταξύ των άλλων, όπως αναφέρει το Έθνος, ζητά «στοχευμένες απολύσεις» δημοσίων υπαλλήλων ώστε να τεθούν εκτός Δημοσίου 25.000 έως το τέλος του έτους, περαιτέρω περικοπές κοινωνικών επιδομάτων - συντάξεων, αλλά και παράταση της εφαρμογής του μέτρου της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης στη διετία 2015-2016, ώστε να καλυφθεί το κενό των «μη προσδιορισμένων» μέτρων ύψους 4. δισ. ευρώ περίπου για τη συγκεκριμένη διετία.

Το Ταμείο θεωρεί απαραίτητο ένα νέο «κούρεμα» του δημοσίου χρέους το 2015 προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο, προτείνει αντικατάσταση της διοίκησης του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων από ξένους ειδικούς αν δεν επιτευχθούν οι ποσοτικοί στόχοι έως τα τέλη Ιουνίου και προχωρά σε πολιτική παρέμβαση υπογραμμίζοντας πως η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων αντιμνημονιακών κομμάτων, μπορεί να οδηγήσει σε πολιτική κρίση, ακόμη και σε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.