Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Tη συναισθηματική μας κατάσταση προδίδει η γλώσσα του σώματος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι εκφράσεις του προσώπου δεν είναι αξιόπιστες σύμφωνα με ερευνητές.

Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να κρίνουν από τις εκφράσεις του προσώπου αν κάποιος είναι χαρούμενος επειδή κέρδισε το λότο ή δυστυχής επειδή έχασε τα πάντα στο χρηματιστήριο μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτούν.

Οι ερευνητές από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και του Princeton διεξήγαγαν ένα πείραμα που αποδεικνύει ότι καταλαβαίνουμε τη συναισθηματική κατάσταση του άλλου καλύτερα όταν βασιζόμαστε στη γλώσσα του σώματός του και όχι στην έκφραση του προσώπου του.

Στην έρευνά τους που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Science διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες στο πείραμα αναγνώριζαν με μεγαλύτερη επιτυχία κατά πόσο κάποιος βρισκόταν σε μια ακραία θετική ή αρνητική κατάσταση κοιτώντας είτε τη φωτογραφία όλου του σώματός του (σώμα και κεφάλι) ή μόνο του σώματός του (χωρίς το κεφάλι). Αντιθέτως εκείνοι που κοιτούσαν μόνο το πρόσωπο έκαναν λανθασμένες αξιολογήσεις της συναισθηματικής κατάστασης.

Η ειρωνεία είναι ότι εκείνοι που έκαναν σωστές εκτιμήσεις με βάση την ολόσωμη φωτογραφία (σώμα και κεφάλι) ήταν πεπεισμένοι ότι πρόσωπο και όχι το σώμα ήταν αυτό που αποκάλυπτε τη συναισθηματική κατάσταση του εικονιζόμενου.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.