Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Ημερολόγιο για να στηριχθεί το έργο της «Μέριμνας»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Καμία ελπίδα σωτηρίας δεν διαφαίνεται πλέον για το Εκπαιδευτικό - θεραπευτικό Κέντρο «Μέριμνα» το μοναδικό που λειτουργεί στην πόλη μας την Πάτρα, καθώς και για τα άτομα με νοητική αναπηρία που φιλοξενεί, εάν δεν στηριχθεί οικονομικά.

Εδώ και πολλά χρόνια η «Μέριμνα» ταλανίζεται από σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Εξαιτίας της υποχρηματοδότησης από την πολιτεία την μη πληρωμή των νοσηλίων από τα ασφαλιστικά ταμεία και εξαιτίας της καθυστερημένης έγκρισης του νέου Οργανισμού που θα δώσει μια οικονομική ώθηση στο Ίδρυμα, οι εργαζόμενοι παραμένουν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κάτω από τις πιο αντίξοες οικονομικά συνθήκες ενώ το ίδρυμα απειλείται με λουκέτο από τη νέα χρονιά. Με σκοπό να αντιμετωπιστεί αυτή η ζοφερή κατάσταση το Δ.Σ. του ιδρύματος αποφάσισε ενόψει της νέας χρονιάς και των εορτών των Χριστουγέννων, να φτιάξει ένα ημερολόγιο που κοστίζει μόνο 3 ευρώ και να πραγματοποιήσει Bazaar με αντικείμενα που δημιουργούν τα παιδιά του Κέντρου.

Το bazaar θα πραγματοποιηθεί στον <<Έσπερο στην Πλατεία Γεωργίου από 10 έως 15 Δεκεμβρίου >>. Αφού λοιπόν τόσο καιρό δεν έδωσε κάποια λύση η πολιτεία, ήρθε η ώρα να φανούμε όλοι αρωγοί σε αυτήν την πρωτοβουλία. Ο Δήμος, η Περιφέρεια, οι Φορείς και όλοι οι Πολίτες της Πάτρας οφείλουν να αγκαλιάσουν αυτή την συγκινητική προσπάθεια του ιδρύματος. Μπορούν να βοηθήσουν ως προς την υλοποίηση αυτής της προσπάθειας και να συνδράμουν όλοι οικονομικά αγοράζοντας το ημερολόγιο και ένα μικρό αντικείμενο από το Bazaar.

Δυστυχώς, όπως διαπιστώνουμε η οικονομική κρίση αγγίζει πρώτα τις Δομές των ατόμων με αναπηρία, πράγμα που κάνει μια χώρα να απεικονίζει το πραγματικό της πρόσωπο. Αυτό το πρόσωπο, όμως, δεν ταιριάζει στην Ελλάδα που δίδαξε τον Πολιτισμό και το Κράτος Πρόνοιας.

Καμία οικονομική κρίση δεν πρέπει να αγγίζει την Δημοκρατία και τον Πολιτισμό. Γιατί μέσα στην Δημοκρατία οι αδύναμες πληθυσμιακές ομάδες πρέπει να τυγχάνουν έμπρακτης στήριξης ενώ Πολιτισμός σημαίνει ότι έχω τις θεμελιώδεις αρετές που με διακρίνουν σε ανώτερο άνθρωπο, όπως αλτρουισμός, συναισθηματική νοημοσύνη, ευγένεια, αγάπη και πλήθος άλλων συναισθημάτων που γίνονται πράξη.

Καλώ λοιπόν όλους να μεταφέρουν παντού αυτό το μήνυμα. Ζητώ από όλους τους πολίτες της Πάτρας να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια αποδεικνύοντας ότι υπάρχει ακόμη ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

Τηλ. Επικοινωνίας 2610272988- 2610270636

Χαροκόπος Αντώνης

Μέλος του Δ/Σ << Μέριμνα>>

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πατρέων



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.