Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Ο κόσμος το 'χει τούμπανο...

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Πώς γίνεται «ο κόσμος να το έχει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι»; Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) κάθε τρεις και λίγο εμφανίζεται να «πέφτει από τα σύννεφα» για την πολιτική εξαθλίωσης των ΑμεΑ, που με διάφορους τρόπους αποκλείονται από θεραπευτικά μέσα, γιατρό, φάρμακα... Το ίδιο έκανε με τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, τον Κανονισμό Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας, την απογραφή των αναπήρων κλπ.

Αυτή τη φορά «αιφνιδιάστηκε» που οι ανάπηροι δεν εξαιρέθηκαν από τις περικοπές. Στο μεταξύ από χρόνια ήταν στα σχέδια το πετσόκομμα των επιδομάτων και των αναπηρικών συντάξεων, κάτι που από το φετινό καλοκαίρι έγινε ολοφάνερο. Μετά από δυναμική κινητοποίηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων στις 30 Αυγούστου στο υπουργείο Οικονομικών - κινητοποίηση που χτυπήθηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ - ο Γ. Στουρνάρας αναγκάστηκε να παραδεχτεί τους παραπάνω σχεδιασμούς. Στη συνέχεια, η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων - Κηδεμόνων ΑμεΑ μαζί με συνδικάτα έκαναν αιφνιδιαστική κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας την ώρα που γινόταν συνάντηση με την τρόικα για τις περικοπές. Επίσης είναι γνωστό από μήνες ότι τρόικα και κυβέρνηση συζητούν για εισοδηματικά κριτήρια στα προνοιακά επιδόματα και άλλους τρόπους περικοπών.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή, όταν ψηφίζονταν τα μέτρα, η ΕΣΑμεΑ το έκανε «γαργάρα» - «εξαιρεθήκαμε!» πανηγύριζε - και δεν πήρε μέρος στις λαϊκές κινητοποιήσεις στις 6 - 7 Νοέμβρη. Βέβαια σε λίγες μέρες αποδείχτηκε πως η εξαίρεση ήταν για λόγους τακτικής και πάρθηκε πίσω. Ετσι υπονομεύοντας την ανάγκη ανάπτυξης του αναπηρικού κινήματος και την κοινή του δράση με το εργατικό λαϊκό κίνημα, η ΕΣΑμεΑ έβαλε ουσιαστικά πλάτες, στο πέρασμα των περικοπών σε βάρος των ΑμεΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.