Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Υπέρταση η μεγαλύτερη απειλή για την υγεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αιτία θανάτου περισσότερων από εννιά εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι η αιτία θανάτου περισσότερων από εννιά εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως το 2010 γεγονός που την καθιστά την μεγαλύτερη απειλή για την υγεία.

Ακολουθούν το κάπνισμα και το αλκοόλ, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό The Lancet.

Όσο για τον Δείκτη Μάζας Σώματος που αποτελεί δείκτη παχυσαρκίας, αυτός αναρριχήθηκε από την δέκατη θέση το 1990 στην έκτη το 2010, όπου σημειώθηκαν τρία εκατομμύρια θάνατοι που αποδόθηκαν στην παχυσαρκία.

Στην πενταετή έρευνα στην οποία συμμετείχαν περίπου 500 ειδικοί διαπιστώθηκε ότι τα καρδιαγγειακά και τα εγκεφαλικά ήταν η αιτία για τον έναν στους τέσσερις θανάτους – σχεδόν 13 εκατομμύρια σε πραγματικούς αριθμούς – παγκοσμίως για το 2010.

Επίσης από τον ιό HIV/AIDS προκλήθηκαν 1,5 εκατομμύρια θάνατοι το 2010. Σύμφωνα με τους ερευνητές η τάση που αποκαλύπτεται είναι ότι οι άνθρωποι ζουν περισσότερο αλλά με υψηλότερη συχνότητα ασθενειών και χρόνιων παθήσεων.

«Υπάρχει μια προοδευτική μετατόπιση από τους θανάτους σε νεαρή ηλικία προς την χρόνια ανικανότητα», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής καθηγητής Christopher Murray από το Πανεπιστήμιο της Washington. Από την άλλη μεριά όμως στις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής εξακολουθεί να υπάρχει υψηλό ποσοστό θανάτων σε μικρή ηλικία.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.