Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Σημάδια γήρανσης δείχνουν καρδιαγγειακές παθήσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι δείχνει μελέτη επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.

Ανησυχείτε ότι τα πεσμένα βλέφαρα και η αραίωση των μαλλιών σας κάνουν να φαίνεστε μεγαλύτεροι από ότι είστε;

Κι όμως, το σημαντικό είναι ότι αυτά τα σημάδια γήρανσης, μπορεί να σημαίνουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη από Δανούς ερευνητές, οι άνθρωποι με τρία ή τέσσερα σημάδια γήρανσης (υποχώρηση της μετωπιαίας γραμμής των μαλλιών, φαλάκρα, λίπος γύρω από τα βλέφαρα και ζαρωμένοι λοβοί των αυτιών) είχαν:

- 39 % περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιαγγειακές παθήσεις.

- 57 % περισσότερες πιθανότητες να έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή σε σύγκριση με άτομα ίδιας ηλικίας που έμοιαζαν σωματικά νεότεροι.

«Το να δείχνει κανείς μεγαλύτερος από την ηλικία του είναι ένας καλός δείκτης για την κακή καρδιαγγειακή υγεία του ατόμου αυτού» λέει η επικεφαλής της μελέτης Dr. Anne Tybjaerg-Hansen, καθηγητής της κλινικής βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.

Μελετώντας 11.000 άτομα ηλικίας 40 ετών και άνω από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αυτά τα σημάδια της γήρανσης αντικατοπτρίζουν μια καρδιακή νόσο.

Οι γιατροί δεν έχουν πει γιατί αυτά τα σημάδια της γήρανσης σχετίζονται με προβλήματα υγείας, ωστόσο, σύμφωνα με την Dr. Tybjaerg-Hansen, πολλοί γιατροί συνυπολογίζουν την όψη του ασθενούς όταν είναι να αξιολογήσουν την συνολικότερη υγεία τους. Θεωρούν πως κάποιος που μοιάζει μεγαλύτερος απ’ ό,τι είναι, δεν φροντίζει τον εαυτό του, κι επομένως είναι λιγότερο υγιής από κάποιον που φροντίζει πολύ τον εαυτό του και φαίνεται πολύ καλός για την ηλικία του.


Πηγή: http://www.healthpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.