Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Αυτές θα είναι οι αυξήσεις της ΔΕΗ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Αυξήσεις που θα προσεγγίζουν ενδεχομένως και το 20% για τα τιμολόγια της ΔΕΗ που διαμορφώνονται σήμερα κάτω του κόστους, στα οποία περιλαμβάνονται και αρκετές κατηγορίες οικιακών, προτείνει για το 2013 η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανατιμήσεις κυρίως για τις χαμηλές καταναλώσεις προκύπτουν και από τη σταδιακή κατάργηση των κλιμακίων με βάση τα οποία τιμολογείται η ενέργεια. Συγκεκριμένα τα κλιμάκια που ισχύουν σήμερα είναι 0-800 κιλοβατώρες, 801-1000, 1001-2000 και άνω των 2000 kwh. Σύμφωνα, λοιπόν, με τις προτάσεις τόσο της ΡΑΕ, όσο και της ΔΕΗ αυτά θα καταργηθούν προκειμένου να υπάρχει μία τιμή ανά κιλοβατώρα για όλες τις καταναλώσεις (ανεξαρτήτως ύψους) στη χαμηλή τάση και άλλη μία για τη νυχτερινή κατανάλωση.

Οι αυξήσεις στο ρεύμα την επόμενη χρονιά προβλέπεται να γίνουν σε τρεις δόσεις: Ιανουάριο, Μάιο και Ιούλιο οπότε τα τιμολόγια της ΔΕΗ απελευθερώνονται πλήρως (με εξαίρεση εκείνα που θα ισχύουν για τους ευάλωτους καταναλωτές) και θα ελέγχονται απολογιστικά για υπερβολικό κέρδος ή τυχόν κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης από την πλευρά της επιχείρησης.

Τον τελευταίο λόγο για τα τιμολόγια θα έχει βέβαια το ΥΠΕΚΑ πηγές του οποίου ανέφεραν σήμερα ότι οι αποφάσεις δεν αναμένονται πριν τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας και αφού κοινοποιηθεί επίσημα η εισήγηση της ΡΑΕ.



Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.