Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Νέα θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σκοπός η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.

Μια νέα θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης για τις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση φαίνεται υποσχόμενη όσον αφορά την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης και την προστασία από την οστεοπόρωση χωρίς να αυξάνεται ο κίνδυνος για καρδιαγγειακά ή καρκίνο.

Η θεραπεία προς το παρόν μελετάται με σκοπό να διαπιστωθεί η δράση της στο μαστό, την μήτρα και το καρδιαγγειακό σύστημα.

Ονομάζεται TSEC (Tissue Selective Estrogen Combination) και έχει σχεδιαστεί από τους ερευνητές Wake Forest Baptist Medical Center σε συνεργασία με μεγάλη φαρμακοβιομηχανία. Η υπό μελέτη θεραπεία βασίζεται στο συνδυασμό ενός συμβατικού οιστρογόνου με ένα φάρμακο της κατηγορίας SERM που θεωρείται ότι προστατεύει τα οστά με σκοπό να μεγιστοποιήσει τα οφέλη της ορμονοθεραπείας και να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους.

Για τον έλεγχο της νέας θεραπείας έχουν διενεργηθεί έρευνες σε πειραματόζωα, καθώς και κλινικές έρευνες σε περισσότερες από 6000 γυναίκες τα συμπεράσματα των οποίων δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Menopause: The Journal of the North American Menopause Society. Απαιτούνται ωστόσο περισσότερες έρευνες για να διαπιστωθεί η δραστικότητα και η αποτελεσματικότητα της νέας υπό μελέτη θεραπείας.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.